Σεξιστικό παιχνίδι στα σούπερ μάρκετ

Έντονες αντιδράσεις για τη βέργα που συνετίζει τις γυναίκες όταν αρνούνται να κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
29/01/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr

Την απόσυρση σεξιστικού προϊόντος από αλυσίδα σούπερ μάρκετ ζητούν οι γυναίκες και όχι μόνο στην Κροατία.


Ο λόγος για την βέργα που... συνετίζει τις γυναίκες, όταν αρνούνται σεξ με τους συντρόφους τους.

Βέβαια ο Zdravko Petrinec, σχεδιαστής του παιχνιδιού και ιδιοκτήτης της εταιρείας έχει τη δική του γνώμη: «Το να αντιδράς με τόση οργή απέναντι σε μερικά αστεία προϊόντα είναι μάλλον απογοητευτικό».

Οι οδηγίες πάντως στο διαφημιστικό του παιχνιδιού έχουν διαφορετική… οπτική:

«Αν στο σεξ απλώς σέρνεται σαν το κούτσουρο, χτυπήστε τη μια φορά. Αν πάλι μυρίζει σαν... ψάρι, χτυπήστε τη δύο φορές και στείλτε τη στο μπάνιο να πλυθεί. Αν αρνείται να σας δώσει ένα φιλί της προκοπής, χτυπήστε την τρεις φορές. Κι αν έχει πάλι πονοκέφαλο, χτυπάτε την μέχρι τραυματισμού».
1322004 slika55522213
Η βέργα έχει διχάσει το κοινό που δίνει το δικό του παρόν στα social media… Οι κατηγορίες ανάγκασαν ήδη μία μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στην Κροατία να την αποσύρει από τις προθήκες της.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η εν λόγω βέργα, που θυμίζει αυτές των δασκάλων τις παλιές «καλές» εποχές, γνωρίζει ανταπόκριση στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου εξάγεται… και όπου διαθέτουν, κατά τη δική τους άποψη, χιούμορ.

H ίδια εταιρεία είχε κυκλοφορήσει έναν πλάστη ζυμώματος ως «δώρο» από τις γυναίκες προς τους άπιστους συζύγους.
1322084 zenomlat
Όπως αναφέρει πάντα ο Zdravko Petrinec:

«Θεωρώ απογοητευτικό το ότι το επίπεδο του χιούμορ στη χώρα μου έχει κατρακυλήσει τόσο πολύ. Κατά το παρελθόν έχουμε φτιάξει και προωθήσει χιουμοριστικά παιχνίδια για τον συνετισμό των τεμπέληδων ή των άπιστων αντρών, αλλά εκεί δεν παραπονέθηκε κανείς…»

Και όλα αυτά την ώρα που στην Κροατία οι στατιστικές δείχνουν ότι όλο και περισσότερες γυναίκες διεκδικούν δυναμικά την είσοδο τους στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας κι ενώ παρατηρείται αύξηση της εισαγωγής του γυναικείου πληθυσμού σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα…

Οι γυναικείες οργανώσεις πάντως σημειώνουν ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για την εξάλειψη μισογυνιστικών στερεοτύπων σε όλους τους τομείς τόσο της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής ζωής.
1322005 tzu
Με στοιχεία από lifo.gr, newsmavens.com, brownpoliticalreview.org

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!