Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ

Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ ήδη από χθες προκάλεσε προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο που είχε εκδώσει το Σάββατο (10/6) και προειδοποιεί ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και σήμερα Δευτέρα (12/6). Τα φαινόμενα αστάθειας θα ενταθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
ού θα σημειωθούν βροχές

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές καταιγίδες αναμένονται σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα σε Μακεδονία (και στη Θεσσαλονίκη), Θεσσαλία, Ήπειρο, Στέρεα Ελλάδα (και στην Αθήνα), Πελοπόννησο.

Η κακοκαιρία θα πλήξει την Αττική και τη Θεσσαλονίκη με ισχυρά, κατά τόπους, φαινόμενα.

Στην Αττική, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα και στο κέντρο της πόλης.

Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από αργά το απόγευμα, ενώ από αύριο Τρίτη αναμένεται επιστροφή σε καλοκαιρινές συνθήκες. Ωστόσο, έως και τις 25 Ιουνίου δεν θα υπάρξουν φαινόμενα καύσωνα.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα (12/6)
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Δευτέρα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στη νησιωτική χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στο Ιόνιο και στην Κρήτη θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα περιοριστούν στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: Δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από τις πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/6
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 26 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι, στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4 στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/6
Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/6
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!