Προκαταβολή στο Eπίδομα Θέρμανσης

(VIDEO) Την είδηση προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο με εκτιμώμενη τιμή στα 1,02 ευρώ το λίτρο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ) Γιάννης Αληγιζάκης
μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου, τόνισε ότι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στα χρόνια της κρίσης μειώθηκε κατά 70%.

Σημείωσε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο προϊόν, έως ότου όμως δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις γι' αυτό, πρότεινε τη διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες με εισόδημα έως 50.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανακοίνωσης πρόσθετων θετικών μέτρων φέτος, όπως και το 2020 αν υπερκαλύπτεται ο στόχος για το πλεόνασμα.

Μεταξύ αυτών ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε τη χορήγηση διευρυμένου επιδόματος θέρμανσης και με προκαταβολή στα νοικοκυριά.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση.

Είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως τα κριτήρια θα είναι διευρυμένα και η προκαταβολή θα δοθεί ανάλογα με τη ζώνη:

«Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε αποφασίσαμε να δώσουμε διευρυμένο επίδομα με προκαταβολή… Την προηγούμενη εβδομάδα προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος και επιλογή του πρωθυπουργού είναι να χρησιμοποιηθεί για το επίδομα θέρμανσης».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!