Πότε θα κορυφωθεί η επιδημία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το Institute of Health Metrics and Evaluation
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/04/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ελένη Αντωνίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το δικό του προγνωστικό μοντέλο παρουσίασε το Institute of Health Metrics and Evaluation του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ. Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός θυμάτων που προβλέπει;

Το προγνωστικό του μοντέλο για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε το Institute of Health Metrics του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα μελέτης και ανάλυσης παγκοσμίως.

beds

Σύμφωνα με την ανάλυσή του η ημερομηνία που τα νοσοκομεία θα δεχθούν την μέγιστη πίεση είναι η 20ή Απριλίου. Οι ειδικοί προβλέπουν πως την χειρότερη ημέρα της πανδημίας στην Ελλάδα, οι νεκροί ενδέχεται να φτάσουν τους 13 σε ένα 24ωρο. Ως το τέλος Μαΐου η πορεία αναμένεται να είναι πτωτική.

Ως τον μέγιστο αριθμό απωλειών το Ινστιτούτο θεωρεί τα 400 θύματα (μια μέση πρόβλεψη, με το εύρος της πιθανής τιμής να κυμαίνεται από 264 έως 635 νεκρούς), βάση στατιστικών μοντέλων.

total deaths
total deaths f
Σύμφωνα με αυτή την πρόβλεψη,δεν θα υπάρξει έλλειψη σε κλίνες ΜΕΘ στην Ελλάδα που πλέον ξεπερνούν τις 900. Το ΙΗΜΕ θεώρησε δεδομένο για να φτάσει σε αυτά τα νούμερα πως τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα διατηρηθούν στη χώρα μας έως τον Μάιο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!