Πώς να μάθετε τον παπαγάλο σας να τραγουδάει!

Πρώτα παίρνετε έναν παπαγάλο σε νηπιακή ηλικία, καθώς είναι πολύ δύσκολο να μάθετε σε έναν γέρικο παπαγάλο νέα κόλπα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/03/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
(Η γνωστή παροιμία διδάσκει ότι το ίδιο γίνεται και με τους σκύλους).

Ιδανικός είναι ένας παπαγάλος που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία ή κάποιος που έχει διασωθεί από ανθρώπους. Μετά πρέπει να «πείσετε» τον παπαγάλο ότι ανήκει στο δικό σας «σμήνος» και άρα πρέπει να μπορεί να σας ειδοποιεί στη γλώσσα σας.

Τα υπόλοιπα… είναι εύκολη υπόθεση, υποστηρίζει ο 72χρονος γκουρού Sri Ganapathy Sachchidananda Swamiji, ο οποίος διατηρεί στην Ινδία χιλιάδες πουλιά μεταξύ των οποίων και 40 που μιλούν!

«Πρέπει να μιλάτε στα πουλιά ευγενικά και χαμηλόφωνα, όπως θα μιλούσατε σε ένα παιδί» λέει και συμπληρώνει «ηχογραφήστε τη φωνή σας και αφήστε να παίζει κάθε φορά που λείπετε από το σπίτι. Μόλις το πουλί αποκτήσει εμπιστοσύνη θα αρχίσει να λέει μικρές φράσεις, όπως: γειά σου ή τί κάνεις ή σ' αγαπώ. Μπορείτε να επιβραβεύετε αυτές τις προσπάθειες με λίγους σπόρους ή φιστίκια».

Και συμπληρώνουμε από την πλευρά μας, αντί να ηχογραφήσετε τη φωνή σας για να ακούει ο παπαγάλος σας όσο θα λείπετε από το σπίτι, αφήστε να ακούει το CD με τα αγαπημένα σας τραγούδια… Υπάρχουν πιθανότητες αργά ή γρήγορα ο παπαγάλος σας να αναπτύξει τραγουδιστικές ικανότητες!

Πηγή: The New York Times

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!