Πωλείται το νησί που ήθελαν οι Beatles στο Αιγαίο

Μέσω της Sotheby's International Realty.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 1967, ο John Lennon είχε την ιδέα ότι οι Beatles πρέπει να ζουν μαζί σε ένα νησί. Με τη βοήθεια του Αλέξη Μάρδα με το προσωνύμιο «Magic Alex», του Έλληνα ηλεκτρονικού - μηχανικού που εργάστηκε στην εταιρεία μέσων ενημέρωσης της μπάντας και στενού συνεργάτη τους, τα «σκαθάρια» ναύλωσαν ένα γιοτ και ξεκίνησαν για ένα νησί του Αιγαίου.

Ο Paul McCartney όταν είδε το σπίτι είπε: «Θα μπορούσα να φτιάξω μερικά ίσια παράθυρα», όπως έγραψε αργότερα.

Ο George Harrison, από την άλλη πλευρά, ανέφερε: «Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Ο John και εγώ ήμασταν τριπαρισμένοι όλη την ώρα, καθισμένοι στο μπροστινό μέρος του πλοίου παίζοντας κρουστά. Ο ήλιος έλαμπε και τραγουδούσαμε για ώρες "Hare Krishna"».

Αρχικά, οι Beatles βρήκαν ένα μέρος, το Trinity Island (που τώρα λέγεται Ethereal Island), που είχε το σχήμα κιθάρας! Το νησί περιβάλλεται από τέσσερα μικρότερα νησιά: ένα για κάθε μουσικό. Οι Beatles μίλησαν για την κατασκευή σηράγγων σύνδεσης σε έναν κεντρικό γυάλινο θόλο.

Ωστόσο, υπήρξαν επιπλοκές με τη λήψη χρημάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν ήρθε η στιγμή να πληρώσουν σε δολάρια, μόλις έλαβαν άδεια από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, είχαν χάσει το ενδιαφέρον τους. Από την άλλη οι ιδιοκτήτες - η οικογένεια του πρώην κατόχου της τσάντας Privy και τριών βασιλέων της Ελλάδας - δεν ήθελαν να πουλήσουν.

Έτσι ο John Lennon στράφηκε στην αγορά ενός ακατοίκητου νησιού από τις ακτές της Ιρλανδίας και το αρχικό όνειρο των Beatles για ένα ησυχαστήριο στο Αιγαίο έπεσε στο κενό.

Το Ethereal Island - το οποίο διαθέτει δύο σπίτια, μια εκκλησία, έναν φάρο και μια σειρά από ελαιώνες - πωλείται με την Sotheby's International Realty για 9 εκατομμύρια ευρώ!
Beatles island

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!