Πέθανε ο Βασίλης Κωνσταντινίδης των θρυλικών Idols

Υπέστη ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Πέθανε μετά ανακοπή στο νοσοκομείο στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, το μέλος των θρυλικών The Idols από τα ένδοξα ελληνικά 60s, Βασίλης Κωνσταντινίδης. Ήταν 77 ετών.

Οι Idols υπήρξαν από τα καλύτερα εγχώρια σύνολα με επιτυχίες σαν τα “Τρικυμία στην καρδιά μου” και “Ξαφνικά με αγαπάς” που είναι διαχρονικές.

Ο Β. Κωνσταντινίδης γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και ξεκίνησε να παίζει ντραμς σε ηλικία 18 ετών ως αυτοδίδακτος μουσικός. Το πρώτο συγκρότημα ήταν οι Esquires. H γνωριμία και η φιλία του με τον Ντέμη Ρούσσο έπαιξε ρόλο στην ένταξή του στους The Idols, αρχικά ως ντράμερ αντικαθιστώντας τον Νικόλα Τσιλογιάννη. Ηγήθηκε στην δεύτερη περίοδο του συγκροτήματος ως τραγουδιστής στην μία από τις δύο συνθέσεις που είχαν χωριστεί, λόγω διαφωνιών, οι Idols. Στην άλλη σύνθεση ηγούνταν ο οργανίστας και ιδρυτικό του μέλος, ο Νότης Λαλαϊτης. Η πρώτη περίοδος των The Idols κράτησε από το 1964-1975.

Vassilis Kjpg

Ο εκλιπών εντάχθηκε στους The Idols μετά από κάποιες αλλαγές στην αρχική σύνθεσή τους, κάτι συνηθισμένο στη δεκαετία του ’60, το 1968 έγινε: Γιώργος Πετρίδης (τραγούδι), Αντώνης Γιούλης (κιθάρα), Βασίλης Κωνσταντινίδης (ντράμς), Μανώλης Καβουκλής (μπάσο), Νότης Λαλαϊτης (όργανο) και Ντίνος Παπαβασιλείου (πιάνο). Η σύνθεσή αυτή παρέμεινε σταθερή έως τα τέλη του 1969, όταν ο Β. Κωνσταντινίδης πήγε φαντάρος και γύρισε στο συγκρότημα το 1972.


Ildols_-_Konn_left.jpg
Οι Idols με τον Βασίλη Κωνσταντινίδη αριστερά

Το συγκρότημα πέρασε πολλές διακυμάνσεις από τότε μέχρι σήμερα και ο Βασίλης Κωνσταντινίδης ως τραγουδιστής, κράτησε ζωντανούς τους The Idols επί σειρά δεκαετιών τραγουδώντας τις επιτυχίες τους.

Σχηματίστηκαν το 1964. Η αρχική τους σύνθεση ήταν: Αντώνης Γιούλης (κιθάρα), Τζο Μισά (τραγούδι), Ντέμης Ρούσσος (μπάσο), Νότης Λαλαΐτης (όργανο), Νίκος Τσιλογιάννης (ντραμς) και Ντίνος Παπαβασιλείου (πιάνο).

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και συνοδοιπόρο του μουσικό της εποχής εκείνης Δημήτρη Καπράνο «πριν λίγες μέρες μιλήσαμε και είχαμε συμφωνήσει να εμφανισθεί με ένα νέο σχήμα των Idols στη συναυλία που ετοιμάζουμε για τα 100 χρόνια του Εθνικού!».

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας.

THE IDOLS - Ένα κορίτσι μου 'χε πει (Το στραβόξυλο, 1969)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!