Πέθανε ο Γιάννης Στεφανάκος του Kosmos

Ήταν 57 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η ζωντανή εβδομαδιαία εκπομπή “Ζουρ Φιξ” του Γιάννη Στεφανάκου ακούστηκε για τελευταία φορά στο Kosmos της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το περασμένο Σάββατο 2 με 4 το μεσημέρι. Αυτό το Σάββατο ο αγαπητός σε όλους ραδιοφωνικός παραγωγός δεν πήρε τη θέση του πίσω από το μικρόφωνο στο στούντιο της ΕΡΑ καθώς την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου άφησε την τελευταία του σε ηλικία 57 ετών, πιθανώς από ανακοπή καρδιάς.

Σε μια παράλληλη πορεία του με τα ερτζιανά ως μουσικός παραγωγός υπήρξε γνωστός D.J. (a.k.a. “The Prof”) με έμφαση στην τζαζ και τις μουσικές απ’ όλον τον κόσμο και ιδιαίτερες επιλογές από soul και funk. Καλόβουλος και αγαπητός στους συναδέλφους και με εκτίμηση στους jazz κύκλους. Από νεαρή ηλικία σύλλεγε δίσκους και μουσικό υλικό.
Ο ίδιος είχε αναφέρει σε μια παρουσίαση του στην Lifo: «Δεν είμαι DJ, μια και δεν με ενδιαφέρει να παίζω με την κονσόλα. Εκτιμώ όσους το κάνουν, αλλά δεν είναι αυτό το δικό μου ζητούμενο. Η μουσική, όπως όλα τα ωραία πράγματα σ' αυτό τον κόσμο, αποκτά νόημα όταν τη μοιράζεσαι. Τα σετ μου δεν έχουν περιορισμούς, μ' αρέσουν οι απρόβλεπτες αλλαγές είδους ή τέμπο. Μ' ενδιαφέρει ο κόσμος να ακούει τη μουσική που βάζω. Να πίνει, να ερωτεύεται, να χορεύει, να ταξιδεύει μ' αυτήν».

kosmosjazz-stefanakos06112023.png

Ο Γιάννης Στεφανάκος στα DJ set του εκτός από την αγαπημένη του τζαζ έπαιζε μουσική από την Αφρική και τη Βραζιλία ως τη Νέα Ορλεάνη, soul, funk, exotica. Ήταν γνωστός εδώ και αρκετά χρόνια κυρίως στο αθηναϊκό κοινό χάρη στις πολυάριθμες σταθερές και guest εμφανίσεις του σε μερικά από τα πιο δημοφιλή μουσικά στέκια της πρωτεύουσας (TAF, The Speakeasy, Drunk Sinatra, Spiti Bar κ.ά), καθώς και από τις μουσικές εκπομπές του “Jour Fixe” στο ραδιόφωνο του Κosmos και στο διαδικτυακό amagi radio. Τελευταία έκανε αφιερώματα στο ρεμπέτικο τραγούδι.
Giannis_Stefanakos.jpg
Οι υπόγειες διαδρομές της μουσικής του, οι αδιόρατες σχέσεις και οι εκλεκτικές συγγένειες του Γιάννη Στεφανάκου δεν θα ακούγονται πια στο Kosmos 93.6 και στους διάφορους χώρους της νυχτερινής Αθήνας, όμως το μουσικό του άγγιγμα θα συντροφεύει πάντα τους ακροατές των εκπομπών του.

Ακούστε εδώ το αφιέρωμά του με τίτλο Greek Roots Music

Μια από της τελευταίες εκπομπές του στις 28 Οκτωβρίου:

https://www.ertecho.gr/radio/kosmos/show/zour-fix/ondemand/507812/jour-fixe-giannis-stefanakos-28102023/

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!