Πέθανε η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη

Είχε πάρει μέρος σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την είδηση του θανάτου της Γιώτας Σοϊμοίρη έκανε γνωστή μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας, γράφοντας:

«Σήμερα έφυγε από την ζωή μια σπουδαία κυρία του κινηματογράφου των μελο ταινιών του 60 και 70 και του θεάτρου η Γιώτα Σοιμοιρη…

Μία σοβαρή Κυρία, σπουδαία μητέρα τεσσάρων υπέροχων παιδιών, πρώτη σύζυγος του σεμνού ηθοποιού Χάρη Παναγιώτου.

Την γνώρισα από κοντά, γλυκειά μου Γιώτα με τι ωραίο τρόπο και πόσο όμορφα μου φέρθηκες όταν πρωτοσυναντηθηκαμε..Καλό ταξίδι….Θα σε θυμόμαστε με αγάπη….».
MPIMPILAS 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Η Γιώτα Σοϊμοίρη είχε πάρει μέρος σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Η κόμισσα της φάμπρικας», «28η Οκτωβρίου ώρα 5:30», «Μάχη της Κρήτης», «Κατηγορώ τους ανθρώπους», «Υπάρχει και φιλότιμο», «Η παραστρατημένη», «Άγρια πάθη» κ.α.

Επίσης εμφανίστηκε συχνά στο πλευρό του Νίκου Ξανθόπουλο στα φιλμ «Ο άνθρωπος που γύρισε απ’ τον πόνο», «Κάποτε κλαίνε κι οι δυνατοί», «Τα ψίχουλα του κόσμου», «Ξεριζωμένη γενιά». 

Κόρη αξιωματικού χωροφυλακής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1962. Νωρίτερα, το 1959, πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία Φλογέρα και αίμα του Βασίλη Γεωργιάδη, ενώ στο θέατρο κάνει το ντεμπούτο της το 1964.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!