Περίπτερα, λαϊκές, ψιλικατζίδικα: Καθολική εισαγωγή POS

Βαριά πρόστιμα για όσους δεν συμμορφωθούν στα νέα δεδομένα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στις 29 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε αναβάθμιση των ταμειακών τους μηχανών εφόσον απαιτείται, και να ολοκληρώσουν τη διασύνδεση με τα POS τους, καλώντας πιστοποιημένο τεχνικό για Φορολογικούς Ηλεκτρονικούς Μηχανισμούς (ΦΗΜ).

Μέχρι στιγμής στο Μητρώο της ΑΑΔΕ έχουν δηλωθεί 1.007.894 POS από 553.950 επιχειρήσεις. Στόχος, δε, της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είναι, με καθημερινή παρακολούθηση των όποιων προβλημάτων, να ολοκληρωθεί εντός κείμενων χρονοδιαγραμμάτων η όλη διαδικασία, ώστε να μπει “φραγή” σε κερκόπορτες φοροδιαφυγής.

Με βάση, άλλωστε, το νέο νομοθετικό πλαίσιο όλες οι κατηγορίες επαγγελματικών κλάδων στην λιανική αγορά πρέπει πλέον να δέχονται πληρωμές με κάρτες ενώ όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν επαγγελματικό λογαριασμό και να αποδέχονται άμεσες πληρωμές μέσω του συστήματος IRIS.

Για όσους και όσες, δε, δεν τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα, κι από την 1η Μαρτίου 2024 δεν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, προβλέπονται βαριά πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ. Βέβαια, οι επαγγελματίες που δεν έχουν ακόμα προμηθευτεί POS μπορούν να αποφύγουν τα πρόστιμα έως την 1η Μαρτίου 2024, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αποδεδειγμένα παραγγείλει έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 το POS τους και περιμένουν την ρύθμιση και εγκατάσταση τους από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Όσον αφορά στο τελευταίο στάδιο της διασύνδεσης ταμειακών- POS, κάθε επαγγελματίας θα πρέπει να ξέρει ότι τα Ταμειακά Συστήματα αναβαθμίζονται (εφόσον απαιτείται) και διασυνδέονται με τα POS, με ευθύνη της επιχείρησης που τα χρησιμοποιεί.

Από την πλευρά της η ΑΑΔΕ ενημερώνει κάθε χρήστη υπηρεσιών πληρωμών για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του συνόλου των POS που διαθέτουν με email, η με σχετική ειδοποίησης στην εφαρμογή “Τα Μηνύματά μου” στην ψηφιακή πύλη myAADE, η με σχετική ένδειξη στα “Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)” στην εφαρμογή “Στοιχεία επιχείρησης”.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!