Πάτρα: Έπεσε τμήμα γέφυρας - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Άγνωστη η αιτία της κατάρρευσης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος που συνέβη το μεσημέρι, όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χλμ Πατρών – Πύργου, με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Το τμήμα της περιμετρικής που κατέρρευσε βρίσκεται στην περιοχή Προάστιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο μετά τα τούνελ και στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  υπάρχει ένας νεκρός, τέσσερις τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο και στο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας ενώ οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται. 

Στο σημείο της γέφυρας που κατέρρευσε, στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού, κοντά στα Μποζαΐτικα, σε οικισμό Ρομά, γίνονται εργασίες εδώ και δύο χρόνια. Στη γέφυρα συγκεντρώθηκαν πολλοί Ρομά που φωνάζουν ότι δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν στη γέφυρα σκοτώθηκαν και διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Παράλληλα, ένας άνδρας Ρομά λιποθύμησε από τη ζέστη. οι πολλοί Ρομά που φωνάζουν δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν κάτω από τη γέφυρα σκοτώθηκαν από την κατάρρευση.



Διακόπηκε η κυκλοφορία προς Αθήνα

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκάδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας που προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους.

Στον τόπο της τραγωδίας, έχουν μεταβεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

«Ήμουν εγώ και ο αδερφός μου από κάτω. Μαζεύαμε παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα πάνω μας. Γλίτωσα από θαύμα, ήμουν στη γωνία. Έχει δύο, τρία άτομα θαμμένα. Τους είδα μπροστά μου» περιέγραψε επιζώντας μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα dete.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!