Παραπλανητικές προσφορές προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

(VIDEO) Εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στην τηλεοπτική εκπομπή του OPEN “Ανοιχτή Επικοινωνία”, με τον Μάνο Νιφλή και την Χρύσα Φώσκολου φιλοξενήθηκε ο Απόστολος Ραυτόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών στάθηκε στις «παγίδες» και τις παραπλανητικές προσφορές προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχουν παραπλανητικές προσφορές προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Ένα απορρυπαντικό με 70 μεζούρες σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ έκλεισε το Σάββατο στην τιμή των 17,97 ευρώ . Το ίδιο απορρυπαντικό άνοιξε τη Δευτέρα, με 68 μεζούρες, δηλαδή δύο λιγότερες, και η τιμή του αυξήθηκε κατά 2,10 ευρώ» σημείωσε, ωστόσο ξεκαθάρισε πως «υπάρχουν προσφορές που είναι πραγματικές. Αλλά υπάρχουν και προσφορές που είναι παραπλανητικές. Δεν είναι όλες οι προσφορές παραπλανητικές ».

Για το θέμα της τιμής γάλακτος στην Ελλάδα ο Απόστολος Ραυτόπουλος εξήγησε γιατί είναι πιο φθηνό στο εξωτερικό:

«Παράγουμε το 35% του γάλακτος που χρειαζόμαστε σαν χώρα. Αυτό το οποίο διαπιστώνει και μας το λέει η ΕΛΓΟ Δήμητρα είναι ότι το 2020, το 2021 και το 2022 τα νούμερα στην παραγωγή του γάλακτος είναι από 4,5 % έως 6% κάθε χρόνο λιγότερο. Το ζωικό κεφάλαιο έχει μειωθεί μόνο τον τελευταίο χρόνο κατά 10%. Βλέπετε ότι οδηγούμαστε στον αφανισμό. Και αυτό το οποίο μας λένε οι κτηνοτρόφοι είναι ότι το μισό κοπάδι θα φάει το άλλο μισό για να ζήσει».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!