Παραιτήθηκε ο Κούγιας από την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/10/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προφορικό αίτημα προκειμένου να διακόψει το δικαστήριο της συνεδριάσεις του για μια εβδομάδα προκειμένου να αποφασίσει αν θα παραμείνει συνήγορος της κατηγορουμένης για τον θάνατο των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, υπέβαλε ο Αλέξης Κούγιας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το προφορικό αίτημα του κ. Κούγια ήρθε έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκαν νέα αιτήματά του για επανεξέταση μαρτύρων και για κλήτευση νέων. 

Όπως είπε συγκεκριμένα: «Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου, έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν, ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δε μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ».

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε από την πλευρά της: «Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις» είπε η εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Αν δε μπορείτε να συνεχίσετε, πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».

Την απόφαση του Αλέξη Κούγια δέχθηκε η κατηγορουμένη και το δικαστήριο διέκοψε για να της διοριστεί νέος συνήγορος.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!