Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου, Γιώργος Κουρουπός

Η απόφαση του είχε ανακοινωθεί στους επικεφαλής του οργανισμού, από τον Ιούνιο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός είχε αναλάβει τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2012, μετά την παραίτηση του αρχιμουσικού Νίκου Τσούχλου, με σκοπό να συμβάλει στη δυναμική πολιτιστική παρουσία του Οργανισμού.

Παρ’ όλα αυτά, υπέβαλλε παραίτηση και η αποχώρησή του συνδέεται με την απόφασή του να ασχοληθεί με το δημιουργικό του έργο, όπως διαβάζουμε στο thetoc.gr.

Αυτές τις μέρες ολοκλήρωσε τη σύνθεση ενός τελετουργικού δράματος για φωνές και ορχήστρα, το οποίο βασίζεται στους χρησμούς του Μαντείου της Δωδώνης. Είχε αρχίσει τη σύνθεση πριν την ανάληψη των καθηκόντων του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής και αναγκαστικά το έργο καθυστέρησε λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της θέσης του. Παράλληλα, θα προχωρήσει στην επανέκδοση παλαιότερων δίσκων που έχουν εξαντληθεί, αλλά και στην έκδοση νέων.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Κουρουπό


Από τα πρώτα βήματα της καριέρας του, ο Γιώργος Κουρουπός συνεργάστηκε με το Μάνο Χατζιδάκι, διετέλεσε βοηθός του Γιάννη Χρήστου, ενώ στη συνέχεια πήγε στο Παρίσι με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης και υπήρξε μαθητής του Ολιβιέ Μεσιάν. Στη Γαλλία είχε σημαντικές συνεργασίες ενώ το 1977 επέστρεψε στην Ελλάδα. Εργάστηκε ως αναπληρωτής διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος (1977-1981) και διευθυντής του μουσικού τομέα της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Καλαμάτας (1985-1990). Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΣ (1994-1999) και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων (1995-2010).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!