Πάει και ο θρυλικός Chuck Berry…

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή, στις 18 Μαρτίου 2017.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο θρύλος της ροκ, που έγινε διάσημος για την ικανότητά του στο παίξιμο κιθάρας και κατατάχθηκε από το περιοδικό Rolling Stone στην 6η θέση ανάμεσα στους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ενώ, από το ίδιο περιοδικό, κατατάχθηκε στην 5η θέση ανάμεσα στους καλύτερους μουσικούς όλων των εποχών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Η Αστυνομία της Κομητείας Σαιντ Τσαρλς του Μιζούρι κλήθηκε στο σπίτι του Chuck Berry, όπου ήταν αναίσθητος, την 18η Μαρτίου 2017. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε την ίδια μέρα.

Ο Chuck Berry γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1926 στο Σεντ Λούις του Μιζούρι και ήταν το 4ο παιδί της οικογένειάς του, από τα 6 συνολικά. Ξεκίνησε την καριέρα του τραγουδώντας τραγούδια των Νατ Κινγκ Κόουλ και Μάντι Γουώτερς. Το Μάιο 1955, ο Chuck Berry υπέγραψε συμβόλαιο με την Τσες Ρέκορντς. Τον Ιούνιο 1956, βγάζει την πρώτη μεγάλη του επιτυχία, το Roll Over Beethoven, που φτάνει στο #29 των ΗΠΑ. Αργότερα, βγάζει τις μεγαλύτερες επιτυχίες School Days, Rock and Roll Music, Sweet Little Sixteen και Johnny B. Goode.

Το 1986, ο Chuck Berry εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame. Ο τρόπος παιξίματός του ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες, όπως τους Beatles, Rolling Stones, Bruce Springsteen, Rod Stewart, Άνγκους Γιανγκ των AC/DC.

Ο Chuck Berry ανακοίνωσε την ημέρα των 90ων γενεθλίων του πως το πρώτο καινούργιο studio album μετά το «Rock It» του 1979, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 υπό τον τίτλο «Chuck».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!