Οι Χριστουγεννιάτικες καλλιτεχνικές απώλειες

Ποιοι καλλιτέχνες «έφυγαν από τη ζωή» ανήμερα των Χριστουγέννων;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τα Χριστούγεννα δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση το σύνολο των εορτών από της Γεννήσεως μέχρι των Θεοφανίων. Κατά τα άλλα, όμως, είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, όπου ενίοτε συμβαίνουν και… θάνατοι. Δεν είναι λίγοι οι γνωστοί αστέρες του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος που έφυγαν από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων.

Έτσι, σύμφωνα με τη Wikipedia, οι απώλειες της 25ης Δεκεμβρίου περιλαμβάνουν τους:

25 Δεκεμβρίου 2008 - Eartha Kitt
Στα 81 της χρόνια έφυγε από τη ζωή από καρκίνο του παχέος εντέρου η βραβευμένη, πολυσχιδής καλλιτέχνιδα, ηθοποιός και τραγουδίστρια Eartha Kitt. Λέγεται ότι ο διάσημος σκηνοθέτης Orson Welles την είχε χαρακτηρίσει ως την πιο συναρπαστική γυναίκα στον κόσμο.

25 Δεκεμβρίου 2006 - James Brown
Ο Αμερικανός βασιλιάς της soul και πατέρας της funk μουσικής, James Brown, πέθανε στα 73 του, ανήμερα των Χριστουγέννων. Η καριέρα του που κράτησε έξι δεκαετίες, επηρέασε πολλά μουσικά είδη.

25 Δεκεμβρίου 1995 - Dean Martin
Ο Αμερικανός τραγουδιστής, ηθοποιός και κινηματογραφικός παραγωγός πέθανε στα 78 του χρόνια. Του δόθηκε το προσωνύμιο «King of Cool» εξ’ αιτίας του φαινομενικά αβίαστου χαρίσματος και της αυτοπεποίθησης που απέπνεε στους ρόλους του, ενώ διακρίθηκε και για τα εύθυμα τραγούδια που ερμήνευσε.

25 Δεκεμβρίου 1977 - Charlie Chaplin
Πλήρης ημερών, στα 88 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Άγγλος κωμικός. Ως «Σαρλό», τη δεκαετία του 1910, θεωρείται ότι έγινε η πρώτη παγκόσμια αναγνωρίσιμη φιγούρα της κινηματογραφικής τέχνης, ενώ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε στις βωβές ταινίες του, αλλά ήταν επίσης ο σεναριογράφος, ο σκηνοθέτης και ο συνθέτης της μουσικής τους.

25 Δεκεμβρίου 1954 - Johnny Ace
Ο Αμερικανός τραγουδιστής, γνωστός για τα αισθαντικά του μπλουζ στα μέσα της δεκαετίας του 1950, πέθανε στα 25 του χρόνια όταν κατά λάθος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!