Οι Έλληνες οινοποιοί χτυπήθηκαν άσχημα από τον κορονοϊό

Η πτώση των πωλήσεων στα οινοποιεία έφτασε μέχρι και το 90%.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η πανδημία έπληξε και πλήττει πάμπολλες κατηγορίες δραστηριοτήτων.

Ο οινοποιητικός κλάδος ήταν από αυτούς που δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα λόγω του κλεισίματος των χώρων εστίασης και των ξενοδοχείων τους προηγούμενους μήνες καθώς και του μπλοκαρίσματος των εξαγωγών.

Ο διευθυντής της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων, Παρασκευάς Κορδοπάτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η πτώση των πωλήσεων στα οινοποιεία φτάνει το 60%-90%. Εφόσον ο χώρος της εστίασης και των ξενοδοχείων είναι κλειστός εκεί οι πωλήσεις έχουν πάψει. Συνεπώς η μείωση του τζίρου είναι ανάλογη. Δεν υπήρξε αύξηση των πωλήσεων μέσω διαδικτύου».

Το πάγωμα της αγοράς όλους αυτούς τους μήνες έχει προκαλέσει και ένα επιπλέον πρόβλημα. Υπάρχουν αποθέματα αδιάθετα κρασιού από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο. Περιμένουμε την έναρξη της τουριστικής περιόδου μήπως και εκτονωθεί η κατάσταση».

Οι θετικές ειδήσεις για την καλή φετινή παραγωγή δημιουργούν με τη σειρά τους ένα ευχάριστο πρόβλημα, που απαιτεί σωστή διαχείριση.

Όπως σημειώνει ο κ. Κορδοπάτης:

«Η εικόνα, τόσο των καλών καιρικών συνθηκών όσο και του κύκλου των αμπελιών δείχνει ότι θα έχουμε γενναιόδωρη παραγωγή. Ειδικότερα, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις η οινοποιητική χρονιά στην Ελλάδα θα αγγίζει, σε όγκο, τα 2.300.000 χιλιόλιτρα (HL), προσθέτοντας έτσι επιπλέον ποσότητα, στην ήδη υπάρχουσα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φύγει ένας όγκος κρασιού από τα οινοποιεία ο οποίος θα δημιουργήσει πρόβλημα υπερπροσφοράς μετά τον νέο τρύγο ενώ θα δημιουργήσει και πρόβλημα στην αποθήκευση».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!