Ο Στέφανος Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Με αρκετά μεγάλη διαφορά από την Έφη Αχτσιόγλου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με καταμετρημένο το 75% των ψήφων έχει προβάδισμα 14 μονάδες έναντι της Έφης Αχτσιόγλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει 56,9% και η κ. Αχτσιόγλου 43,31%.

Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στην ενσωμάτωση των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%. Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη».

Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας». Ο κ. Δρόσος επισήμανε ότι ήταν μία απαιτητική διαδικασία και θύμισε ότι στο παρελθόν ένα άλλο κόμμα «τα μούσκεψε» στις δικές του εκλογές, εννοώντας τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.

Η Έφη Αχτσιόγλου λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 21.00. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 21.00 οπότε έληξε και η παράταση μιας ώρας που είχε δοθεί, ψήφισαν 133.700 μέλη. Με αυτό το δεδομένο προκύπτει ότι η προσέλευση ήταν μικρότερη κατά 15.121 σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.

Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίζει από εδώ και πέρα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρακολούθησε τα αποτελέσματα μαζί με συνεργάτες του στα γραφεία του στην 3η Σεπτεμβρίου και λίγο πριν τα μεσάνυχτα αναχώρησε για την Κουμουνδούρου όπου είχαν συγκεντρωθεί στελέχη και φίλοι του κόμματος.

«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά, γίνεται το μέλλον» είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του.

«Η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία που έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίς και έχουν μπροστά μια άλλη δυσκολία».

«.Θέλω πρώτα απ' όλα να στείλω μερικά ευχαριστώ! Μερικά ευχαριστώ, στα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που παρά τις δυσκολίες, έστειλαν μήνυμα ότι είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ και θα κερδίσουμε. Θα τα αλλάξουμε όλα μαζί, από τα μέλη για τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία. Ενα ευχαριστώ στους εθελοντές της καμπάνιας μου, στους εθελοντές όλων των συνυποψηφίων μου. Ευχαριστώ τα 30 μέλη της Επιτροπής που μου έδωσαν τη δυνατότητα να μιλήσω στον λαό του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται φως για να νικήσουμε τις χειροπέδες που το σύστημα έχει φορέσει στους νέους εντός κι εκτός Ελλάδας», σημείωσε.

Και συνέχισε: «Ευχαριστώ τον Νίκο Παππά για την υποστήριξη. Την τελευταία εβδομάδα υπήρξε μέλος της ομάδας μας. Το τελευταίο ευχαριστώ πάει στην οικογένειά μου. Ξαδέρφια, θείους, ανίψια. Μητέρα, πατέρα, όλοι ήρθαν εδώ κοντά μου για να με στηρίξουν. Ευχαριστώ και τη δική μου οικογένεια, τον Τάιλερ και τη σκυλίτσα μας τη Φάρλι». Να πω στον Τάιλερ ευχαριστώ. Είσαι ο λόγος που είμαι εδώ».

«Επικοινώνησα με την Έφη Αχτσιόγλου που με συνεχάρη. Και εγώ από την πλευρά μου της έδωσα συγχαρητήρια για τον αγώνα της» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία. Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή μιας κοινωνίας που σέβομαι. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ», φράση που επανέλαβε 3 φορές.

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

Νωρίτερα, η Έφη Αχτσιόγλου έφτασε στην Κουμουνδούρου εν μέσω χειροκροτημάτων. Στη δήλωσή της μετά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στάθηκε τόσο στο αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, όσο και στο πώς αποτυπώνεται η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ολοκληρώθηκε αυτή η κορυφαία διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή, κάτι που έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς εμάς. Ευχαριστώ κάθε έναν από όσους ήρθαν και ψήφισαν Ήταν ένα δυναμικό μήνυμα για τον κόσμο που δείχνει ότι θα είναι παρόν για τις μεγάλες κοινωνικές μάχες που έρχονται. Εδωσα συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη και του ευχήθηκα καλή επιτυχία στο νέο του αγώνα. Αυτός ο νέος αγώνας απαιτεί να ασκήσουμε δυναμική αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία», ανέφερε στις δηλώσεις της.

«Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύθηκαν ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου. Ευχαριστώ τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση, αλλά και την ομάδα μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον μικρό μου γιο που έδειξε υπομονή και να του υποσχεθώ ότι από αύριο θα είναι καλύτερα τα πράγματα για εμάς», κατέληξε.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!