Ο «Μουτζούρης» επιστρέφει

Από Μ. Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα τα δρομολόγια του τρένου του Πηλίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την επανεμφάνισή του θα κάνει από αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, το Τρένο του Πηλίου, γνωστό και ως «Μουτζούρης».

Με ανακοίνωσή της, η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, τη Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα θα κυκλοφορήσουν οι τουριστικές αμαξοστοιχίες του Τρένου του Πηλίου 3800 και 3801, στη διαδρομή Άνω Λεχωνίων - Μηλεών και αντιστρόφως.

Ειδικότερα, η αμαξοστοιχία 3800 θα αναχωρεί από τα Άνω Λεχώνια στις 10:00 και η αμαξοστοιχία 3801 θα αναχωρεί από τις Μηλιές στις 15:00, αντίστοιχα.
Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για τον «Μουτζούρη»

Σύμφωνα με τη Hellenic Train, το εισιτήριο για την απλή διαδρομή του «Μουτζούρη» κοστίζει 10€, ενώ για την διαδρομή με επιστροφή κοστίζει 18€.

Το παιδικό εισιτήριο κοστίζει αντίστοιχα 6€ και 10€ και ισχύει για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.

Η πρόσβαση στο σιδηροδρομικό σταθμό Άνω Λεχωνίων που απέχει 12 χιλιόμετρα από το Βόλο, γίνεται από το δρόμο προς Καλά Νερά, με το αστικό λεωφορείο αρ.5 της γραμμής Βόλου – Λεχωνίων – Πλατανιδίων που κάνει στάση 50 μέτρα από τον σταθμό, αλλά και με ΙΧ, καθώς υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης μπροστά στον σταθμό. Υπάρχουν καφέ πινακίδες σήμανσης του σταθμού από τον παρακείμενο οδικό άξονα.

Η οδική πρόσβαση στον σταθμό Μηλεών γίνεται μόνο με ΙΧ και υπάρχουν περιορισμένες θέσεις στάθμευσης στην περιοχή του σταθμού, η κατεύθυνση του οποίου σημαίνεται με καφέ πινακίδα από τον οδικό άξονα που οδηγεί στις Μηλιές.

Για την ιστορία...

Το ιστορικό τρενάκι που παλαιότερα διένυε την απόσταση Βόλος – Μηλιές, κυλούσε πάνω στον επίσης ιστορικό σιδηρόδρομο του οποίου η κατασκευή άρχισε το 1892, με πρώτο το κομμάτι μέχρι τα Λεχώνια, για να παραδοθεί τελικά το 1896. Το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τις Μηλιές κατασκευάστηκε στη συνέχεια, για να τεθεί σε λειτουργία το 1903.

Την επίβλεψη της κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου είχε ο Εβαρίστο Ντε Κίρικο, ο πατέρας του γνωστού ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο, ο οποίος γεννήθηκε στον Βόλο.

Στα έργα κατασκευής του δικτύου, ο μικρός τότε Ντε Κίρικο ήταν εκεί, παρατηρώντας το μέσο που έμελλε αργότερα να τον εμπνέει και να συνοδεύει σταθερά τις δημιουργίες του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!