Ο μεγάλος περίπατος της Αθήνας έφερε κυκλοφοριακά προβλήματα

Η αλλαγή στο κέντρο φέρνει προβλήματα στην κυκλοφορία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/06/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σήμερα, το πρωί της Δευτέρας, η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Στην Αμαλίας, στην κάθοδο της Βασίλισσης Σοφίας από τον Ευαγγελισμό, στην Ηλιουπόλεως αλλά και στην άνοδο της Λεωφόρο Συγγρού από το ύψος της Καλλιθέας υπήρξαν τεράστια προβλήματα.
kentro kinisi
Η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας με την πεζοδρόμηση και τις άλλες πιλοτικές αλλαγές που έγιναν από τον Δήμο Αθηναίων τις προηγούμενες ημέρες, θυμίζει πλέον κομμάτι μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης που σέβεται όχι μόνο τους οδηγούς Ι.Χ. αλλά και τους πεζούς και τους χρήστες ποδηλάτων που γίνονται όλο και περισσότεροι και στη χώρα μας. 
01athensperipatos
Ένας πεζόδρομος σε κόκκινο χρώμα που ξεκινά από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου και φτάνει ως τη Βασιλίσσης Αμαλίας χαρίζει μία νέα εμπειρία σε όσους διασχίζουν την Αθήνα χωρίς κάποιο μέσο μεταφοράς. Αυτή η αλλαγή είναι ικανή να ενισχύσει και την εμπορική κίνηση στο κέντρο της πόλης.
02athensperipatos
Η διαδρομή που ορίζει ο μεγάλος περίπατος της Αθήνας φτιάχτηκε από τον δήμο Αθηναίων αξιοποιώντας το γεγονός ότι το τραμ έχει διακόψει στο σημείο αυτό τα δρομολόγιά του, για να διευκολύνει τους ποδηλάτες να φτάσουν ως τον ποδηλατόδρομο που δημιουργείται στην Πανεπιστημίου.
03athensperipatos
Η πεζοδρόμηση της Βασ. Όλγας δημιούργησε περίπου 10.500m2, νέου δημόσιου χώρου που είναι πολύτιμος για όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους αλλά και τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αναμένονται το επόμενο διάστημα.Από την Βασ. Ολγας συνεχίζουν να περνούν κανονικά σε ξεχωριστές λωρίδες τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους χώρους του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, τα οχήματα που κατευθύνονται προς τους χώρους στάθμευσης του Ζαππείου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών.
09athensperipatos

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!