Νόμιμη η ΕΥΕΔ αποφάσισε το ΣτΕ

Απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης της που κατέθεσε η «Αυτοδιαχείρηση»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια σημαντική απόφαση στον χώρο της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων εκδόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πρόκειται για την απόρριψη της αίτησης ακύρωσης της ΕΥΕΔ, προσωρινής ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, που κατατέθηκε από την «Αυτοδιαχείριση», οργανισμό που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο.

Η ΕΥΕΔ δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια, με κρατική πρωτοβουλία, προκειμένου να καλυφθεί, προσωρινά, μέχρι να ετοιμαστεί ο νέος οργανισμός από τους ίδιους τους δημιουργούς, το κενό που δημιουργήθηκε μετά την ανάκληση άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ λόγω οικονομικών ατασθαλιών. Υπεύθυνος για για ελέγχει τη νέα αυτή υπηρεσία ορίστηκε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), όργανο του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της «Αυτοδιαχείρισης», το ΣτΕ έκρινε πως η λειτουργία της ΕΥΕΔ, η οποία ολοκληρώνεται τον Ιούνιο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, είναι νόμιμη και συμβαδίζει με τους σχετικούς όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα απέρριψε τον ισχυρισμό ότι ανάθεση της ΕΥΕΔ στον ΟΠΙ οδηγεί σε κίνδυνο κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης και νόθευσης της δομής της αγοράς.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!