Νίκος Σούλης: Ο άνθρωπος πίσω από την καμπάνια του Στέφανου Κασσελάκη

««Τον Στέφανο τον πρωτοείδα το βράδυ των εθνικών εκλογών - Μπορεί να ηγηθεί» 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
27/09/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Νίκος Σούλης, ο άνθρωπος πίσω από τα πολυσυζητημένα βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη στα social media, μίλησε στην εκπομπή «Στο κέντρο» και στον Γιώργο Κουβαρά για το πρόσωπο των ημερών και την συνεργασία τους.

«Το δέχομαι ότι μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν ένας πολιτικός είναι απλώς φούσκα ή όχι. Μένει ο χρόνος και το πολιτικό του έργο να αποδείξει το αντίθετο. Ωστόσο, στον άνθρωπο, στον πολίτη, ο πολιτικός φτάνει μέσω της εικόνας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σούλης, βάζοντας μας για λίγο μέσα σε αυτή την καμπάνια Κασσελάκη και στην δύναμη της εικόνας και της επικοινωνίας.

«Νίκο, έχω αυτή την ιδέα: Ένα ξημέρωμα στο Σούνιο»
«Να πω καταρχήν ότι με κολακεύει πάρα πολύ που το αποτέλεσμα κρίνεται με αυτό τον τρόπο και μιλούν όλοι για ένα εξαιρετικά επαγγελματικό, πανάκριβο αποτέλεσμα κτλ», είπε αρχικά ο κ. Σούλης μιλώντας για την καμπάνια του Στέφανου Κασσελάκη που ήταν, όπως δήλωσε σε ανάρτησή του, «Homemade».

«Υπάρχει μια ομάδα του κυρίου Κασσελάκη, η οποία τρέχει για όλα. Εγώ δεν έχω αναλάβει εργολαβικά τον κύριο Κασσελάκη. Μάλιστα, το βίντεο που έγινε στη Μακρόνησο δεν το έχω κάνει εγώ, το έχει κάνει άλλος συνάδελφος, αλλά ήταν θέμα χρόνου κτλ. Από την άλλη όμως, δεν ισχύει ότι υπάρχουν αυτοί οι διαμεσολαβητές, οι διαφημιστικές, οτιδήποτε δηλαδή.

Για το τελευταίο βίντεο στο Σούνιο, με παίρνει το απόγευμα τηλέφωνο ο κ. Κασσελάκης και μου λέει: “Νίκο, έχω αυτή την ιδέα, ένα ξημέρωμα στο Σούνιο”. Ωραία, του λέω, στείλε μου και τα λόγια για να καταλάβω κι εγώ τι ανάγκη έχουμε. Πήραμε και έναν συνάδελφο, κάμεραμαν και στις 4.30 το πρωί ήρθε από το σπίτι και με πήρε και γυρίσαμε το βίντεο.

Το έγραψε ο ίδιος το κείμενο και μου το έστειλε στο κινητό να τσεκάρω, βεβαίως αυτό θα το είχε συνεννοηθεί με την υπόλοιπη ομάδα που έχει την πολιτική του ομάδα», εξήγησε.

Πώς προέκυψε η συνεργασία
«Στο παρελθόν έχω κάνει, το 2000, τα σποτ της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ξέρω αν θυμάστε τον “Πιτσαδόρο” και είχα κάνει επίσης και της Φώφης Γεννηματά, την ίδια περίοδο», είπε ο κ. Σούλης μιλώντας για την ανάμειξή του σε καμπάνιες πολιτικών κομμάτων.

Όσο για το αν οι συνεργασίες που επιλέγει να κάνει στην πολιτική είναι καθαρά επαγγελματικές και όχι κατ’ ανάγκην με ιδεολογικές προεκτάσεις, ο κ. Σούλης τόνισε πως: «Το 2000 ήμασταν αλλιώς. Από το 2008 και μετά τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα δεν θα έκανα ποτέ με τίποτε χωρίς ιδεολογική συγγένεια. Τότε ήταν επαγγελματικά τα κριτήρια, τώρα είναι και ιδεολογικά, επειδή οι καιροί είναι πονηροί ή εγώ αισθάνομαι έτσι, εξελίχθηκαν τα πράγματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Νομίζω ο δρόμος μου είναι ξεκάθαρα προς την αριστερά, πιστεύω πως οι καλλιτέχνης πρέπει να έχουμε μια εντιμότητα απέναντι σε αυτό. Δεν το βλέπω καθαρά επαγγελματικά. Όταν κάνεις ένα σποτ για ένα πρόσωπο πολιτικό που πρέπει να το συστήσεις, νομίζω πρέπει να το πιστεύεις».

«Θα συνεργαζόμουν με την Αχτσιόγλου, αλλά δεν μου το ζήτησε»
Αν του ζητούσε η κ. Αχτσιόγλου να συνεργαστούν, ο κ. Σούλης είπε πως σίγουρα θα το έκανε, αλλά δεν του το ζήτησε. «Δεν μου το ζήτησε παρόλο που στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό και ιδιαίτερα με την ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ έχουμε κάνει πάρα πολλές δουλειές εθελοντικά, όποτε μου ζητούσαν συμμετείχα και βοηθούσα».

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Κασσελάκη
Σχετικά με ο πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Κασσελάκη, ο κ. Σούλης είπε: « Υπάρχει ο κύριος Βαγγέλης Σκούφας, ο οποίος είναι και στο γραφείο του, με τον οποίο δουλέψαμε πάρα πολύ ως συντονιστικό στην ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+. Μάλιστα πέρυσι σχεδιάσαμε τον νόμο ο οποίος κατατέθηκε αλλά δεν συζητήθηκε για τον γάμο, την ισότητα στο γάμο για όλα τα άτομα. Αυτός με σύστησε στον κύριο Κασσελάκη.

Ωστόσο, τον κύριο Κασσελάκη εγώ τον πρωτοείδα το βράδυ των εκλογών, τη βραδιά της ήττας σε εκείνη την πολύ γνωστή νομίζω εμφάνισή του, που είπε στον κύριο Σαράκη: “τι λέτε; Αυτό δεν είναι η άποψή μου, είναι η ζωή μου”. Και λέω, αυτός ο άνθρωπος εδώ μιλάει καλά, τα λέει καλά και από εκεί ξεκίνησε ενδιαφέρον μου…»

«Ψήφισα Κασσελάκη»
Ο κ. Σούλης δήλωσε πως βεβαίως και ψήφισε τον Στέφανο Κασσελάκη. «Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε», είπε γελώντας.

«Στον πολίτη, ο πολιτικός φτάνει μέσω της εικόνας»
Σχετικά με πόσο μεγάλο και κυρίαρχο ρόλο πιστεύει πως «παίζει» η εικόνα στην πολιτική ο κ. Σούλης τόνισε: «Το δέχομαι ότι μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν ένας πολιτικός είναι απλώς φούσκα ή όχι. Μένει ο χρόνος και το πολιτικό του έργο να αποδείξει το αντίθετο. Ωστόσο, στον άνθρωπο, στον πολίτη, ο πολιτικός φτάνει μέσω της εικόνας.

Η επικοινωνία δεν είναι μία για όλα. Όταν για παράδειγμα ένας τραγουδιστής θέλει να προβάλλει τη σεξουαλικότητά του, πηγαίνεις προς τα εκεί. Τον πολιτικό δεν μπορείς ούτε να τον μακιγιάρεις ούτε να του αλλάξεις ρούχα. Είναι ένα φωτεινό πρόσωπο. Εγώ καλούμαι να το καταγράψω, να το αποδώσω όσο γίνεται και να τον προσέξω, βεβαίως».

Ο κ. Σούλης μίλησε επίσης για το αν θεωρεί θετικό στοιχείο την έντονη προβολή του κ. Κασσελάκη, με τις κάμερες να τον ακολουθούν συνεχώς μέσα στην ημέρα.

«Εξαρτάται. Να σας πω, η κάμερα δεν είναι εκεί για να καταγράψει τι παντελόνι φοράει ο κ. Κασελάκης. Τα τελευταία χρόνια όλο αυτό που έχει συμβεί με αυτές τις lifestyle εκπομπές, οι οποίες έχουν πια, μπει στον πολιτικό χώρο και τρώνε το δικό σας το κομμάτι. Δεν το λέω ανταγωνιστικά. Πιστεύω ότι μεταξύ αποτρίχωσης και νυχιών δεν μπορούμε να μιλάμε για θέματα που αφορούν τη χώρα. Εντάξει, το να γνωρίσεις έναν άνθρωπο, έναν πολιτικό από την ανθρώπινη πλευρά του, δεν είναι καθόλου κακό, αλλά το να σε αφορά πιά, μόνο αυτή η πλευρά του, το τι καφέ πίνει και ποιες πίτσες παραγγέλνει είναι εξοργιστικό», είπε.

Πρόσθεσε πως: «Κάνει καλό αυτή η υπερπροβολή με την έννοια ότι τον βλέπει ο κόσμος και ο κόσμος, δυστυχώς, βλέπει αυτές τις εκπομπές. Δε θα έπρεπε».

«Δεν νομίζω ότι υπήρξε επικοινωνιακή καμπάνια από τους υπόλοιπους υποψηφίους»
Σχετικά με τις καμπάνιες των υπόλοιπων υποψηφίων ο κ. Σούλης είπε ότι «δεν νομίζω ότι υπήρξε επικοινωνιακή καμπάνια. Απλά κάποια στιγμή βγήκαν κάποια βίντεο σαν απάντηση. Αν θέλετε, δεν τη βρήκα καλή. Κι εγώ μιλάω όχι στις πολιτικές θέσεις.

Επί της ουσίας όμως τώρα, το ότι υπήρξε αυτή η πώς να το πω… η ευθιξία από την κ. Αχτσιόγλου για παράδειγμα, με “είπε Έφη”. Νομίζω για μένα έχασε πόντους από αυτό. Όπως επίσης το βράδυ των πρώτων εκλογών δεν μπορείς να βγεις να πεις χωρίς να πεις συγχαρητήρια στον νικητή. Δεν μου αρέσει η λέξη νικητής. Τέλος πάντως, αυτόν που ήρθε πρώτος να του πεις ότι ψαρεύεις σε “θολά νερά” και ότι είναι η εύκολη λύση αυτό, απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους ουσιαστικά και νομίζω εκεί έχασε πάρα πολύ η κυρία Αχτσιόγλου».

Θα συνεχιστεί η συνεργασία;
Στο αν θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον κύριο Κασσελάκη, ισχυρίστηκε πως: «Το εύχομαι. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω με ποια μορφή θα μπορούσε να συνεχιστεί. Σίγουρα ό,τι χρειαστεί θα είμαι δίπλα του. Εννοείται. Και έχω καταλάβει ότι και αυτός μέσα από αυτή τη συνεργασία με βλέπει σαν φίλο του κυρίως και σαν συνεργάτη και πραγματικά εύχομαι να βοηθήσω για κάτι το οποίο το πιστεύω».

Πρόσθεσε πως το να συνεχίσει ο κ. Κασσελάκης να παίρνει θέση για διάφορα θέματα μέσα από βιντεάκια στα social, είναι κάτι που το έκανε μέχρι τώρα, αλλά από εδώ και στο εξής «θα πρέπει να ακολουθήσει κάποια πράγματα, σαφώς πιο θεσμικά, αλλά γιατί όχι. Έτσι κι αλλιώς ο κ. Κασσελάκης είναι διαφορετικός. Μπορεί να μας εισαγάγει μια καινούργια επικοινωνία. Θα βοηθήσω, αρκεί να είναι επί της ουσίας».

«Ο Κασσελάκης μπορεί να ηγηθεί»
Ο κ. Σούλης δήλωσε περήφανος για κάποιες από τις πολλές πετυχημένες του δουλείες. «Το πρώτο που μου έρχεται είναι το Διδυμότειχο Μπλουζ. Από κει και πέρα είναι πάρα πολύ άδικο να ξεχωρίσω κάτι. Είναι πάρα πολλά. Κυρίως όμως, είμαι προς αυτόν τον χώρο… με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, το Αλ Χαλίλι. Αυτά είναι τα αγαπημένα μου και συναισθηματικά, επειδή είναι από τα πρώτα».

Σχετικά με το αν μελλοντικά θεωρεί πιθανό οι καμπάνιες των πολιτικών να γίνονται μέσα από τα social, ο κ. Σούλης τόνισε: «Εμείς είμαστε μιας ηλικίας. Οι νέοι άνθρωποι γεννήθηκαν μέσα σε αυτό. Αν ο νέος άνθρωπος, ο οποίος μέχρι τώρα είναι– σε μεγάλη πλειοψηφία – απολιτίκ, ευαισθητοποιηθεί ακόμα και μέσα από ένα TikTok κτλ, γιατί όχι. Έτσι κι αλλιώς εργαλεία είναι όλα. Η ουσία είναι αν μέσα από εκεί μπορεί να επιτευχθεί ένας διάλογος ουσίας των πολιτών με τους πολιτικούς. Ναι, είμαι υπέρ».

Στην πολιτική, όπως είπε,δεν θα συμμετείχε ποτέ ενεργά. «Πολιτικό ον ήμουν από τη μέρα που κατάλαβα τον εαυτό μου, αλίμονο. Και νομίζω ότι κι αυτό που κάνω όταν πηγαίνω εθελοντικά ή ο ακτιβισμός μου τέλος πάντων, είναι πολιτική πράξη. Το να γίνω πολιτικός είναι κάτι που δεν το κατέχω γιατί νομίζω ότι θέλει και μια γνώση σε κάποια πράγματα».

Έκλεισε τονίζοντας ένα συγκεκριμένο ταλέντο κ. Κασσελάκη. «Μπορεί πιστεύω να ηγηθεί μιας ομάδας. Αυτό έχω δει με τα μάτια μου και φυσικά είναι και το αντικείμενο των σπουδών του».

Πηγή: ΕΡΤ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!