Μουσείο Ακρόπολης: Επισκέπτης αφόδευσε κοντά στα εκθέματα της Αθηνάς Νίκης

Τι απαντά ο διευθυντής του Μουσείου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ένα περιστατικό δημόσιας αφόδευσης στην περιοχή των εκθεμάτων της Αθηνάς Νίκης στον πρώτο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης, έλαβε χώρα στις 9.30 το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας.

Το περιστατικό αυτό έγινε κατά το διάλειμμα του αρχαιοφύλακα –στη διάρκεια του οποίου δεν υπήρχε αντικατάστασή του– και αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το περιστατικό έγινε αντιληπτό από έναν επισκέπτη του μουσείου, ο οποίος και ειδοποίησε τους υπευθύνους, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα γεγονός που γεννά ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας στο μουσείο.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, άνθρωποι του Μουσείου Ακρόπολης καταγγέλλουν τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας του μουσείου, αλλά και την αδύναμη εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας του. Η έλλειψη ενημέρωσης του προσωπικού του μουσείου είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα.

Πολλοί από τους νέους φύλακες δε γνωρίζουν καν τις εξόδους κινδύνου, ενώ αναπάντητες μένουν αιτήσεις του προσωπικού στη διεύθυνση του Μουσείου προκειμένου να λάβουν -όπως είναι υποχρεωμένοι εξαρχής- το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, το σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών και τα σχέδια εκκένωσης του κτιρίου σε περίπτωση ανάγκης.

«Περιστατικό ακράτειας», λέει το Μουσείο

Το δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του διευθυντή του Μουσείου, Νίκου Σταμπολίδη, ο οποίος μίλησε στο Open και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Όπως είπε, επρόκειτο για έναν ηλικιωμένο τουρίστα, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα ακράτειας με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Μάλιστα, το προσωπικό του Μουσείου αντιμετώπισε άμεσα στο περιστατικό και με ιδιαίτερη διακριτικότητα προκειμένου να αποφευχθεί οποιοσδήποτε σχολιασμός από τους παρευρισκόμενους προς το πρόσωπο του ηλικιωμένου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!