Με τι καιρό θα υποδεχθούμε το 2024

 Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την Πρωτοχρονιά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με λίγες βροχές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες θα υποδεχτούμε το 2024, καθώς μια νέα κακοκαιρία ανεστραμμένου «Π» αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημείωσε με μια ανάρτησή του στο Facebook πως έρχεται μια νέα κακοκαιρία πως «οι βροχές που αναμένονται θα είναι γενικά λίγες και θα αφορούν τα δυτικά, τα νότια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τον υδράργυρο να επιμένει σε υψηλές τιμές (κοντά στους 18° με 20° το μεσημέρι), τους ανέμους να μην προβληματίζουν και την υγρασία βέβαια να “σπάει” κόκκαλα με έμφαση τη νύχτα και το πρωί όπου η εξέλιξη αυτή θα οδηγεί και στον σχηματισμό ομιχλών κατά τόπους».


«Με άλλα λόγια Απριλοδεκέμβρη συνέχεια με τον Άγιο Βασίλη να προτιμάει τη θάλασσα μιας και τα βουνά μας βλέπουν το χιόνι με τα κιάλια μέχρι στιγμής. Και όπως όλα δείχνουν έτσι θα κυλήσει και το πρώτο περίπου μισό του Ιανουαρίου με μια διαταραχή φθινοπωρινού και πάλι τύπου να μας απασχολεί κοντά στα Θεοφάνεια» καταλήγει.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«ΜΕ ΚΑΙΡΟ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ “Π” Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια κυρίως του Φθινοπώρου αλλά και της Άνοιξης, τα βαρομετρικά χαμηλά κινούμενα από τα δυτικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου προσπαθούν να φτάσουν μέχρι και τη χώρα μας, παρόλα αυτά παράγοντες που οφείλονται στη γενικότερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία ή και τοπογραφικοί παράγοντες, οδηγούν στον σχηματισμό ενός τύπου καιρού που στην Μετεωρολογία τον ονομάζουμε καιρό τύπου “Π”.

Η παραπάνω ονομασία δεν είναι τυχαία και προκύπτει από την κατανομή των βροχοπτώσεων που συνοδεύουν αυτή την καιρική μεταβολή. Αν δούμε δηλαδή έναν χάρτη βροχής θα παρατηρήσουμε τους χρωματισμούς που δείχνουν τα χιλιοστά βροχής να εντοπίζονται προς τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η παραπάνω αναφορά δεν είναι τυχαία μιας και αυτόν τον τύπο καιρού θα συναντήσουμε τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, μόνο που αυτή τη φορά το “ΠΙ” θα είναι αναποδογυρισμένο αφήνοντας εκτός τη βόρεια Ελλάδα όπου στη θέση αυτής θα μπουν τα νότια θαλάσσια τμήματα. Στον χάρτη που επισυνάπτουμε από το μετεωρολογικό μας μοντέλο αποτυπώνουμε αυτή την περιγραφή.

Οι βροχές που αναμένονται θα είναι γενικά λίγες και θα αφορούν τα δυτικά, τα νότια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τον υδράργυρο να επιμένει σε υψηλές τιμές (κοντά στους 18° με 20° το μεσημέρι), τους ανέμους να μην προβληματίζουν και την υγρασία βέβαια να “σπάει” κόκκαλα με έμφαση τη νύχτα και το πρωί όπου η εξέλιξη αυτή θα οδηγεί και στον σχηματισμό ομιχλών κατά τόπους.

Με άλλα λόγια Απριλοδεκέμβρη συνέχεια με τον Άγιο Βασίλη να προτιμάει τη θάλασσα μιας και τα βουνά μας βλέπουν το χιόνι με τα κιάλια μέχρι στιγμής.

Και όπως όλα δείχνουν έτσι θα κυλήσει και το πρώτο περίπου μισό του Ιανουαρίου με μια διαταραχή φθινοπωρινού και πάλι τύπου να μας απασχολεί κοντά στα Θεοφάνεια.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!