Καβγάς σεισμολόγων στον αέρα για τους σεισμούς της Εύβοιας

«Δεν είναι ώρα κάποιοι να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Καβγάς στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μεταξύ των σεισμολόγων Γεράσιμου Παπαδόπουλου και Άκη Τσελέντη, με αφορμή τους χθεσινούς σεισμούς της Εύβοιας.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για ασυνεννοησία των σεισμολόγων στην Ελλάδα και υπονοώντας τον κ. Τσελέντη, είπε:

«Δεν νομίζω πως όταν μια περιοχή βρίσκεται σε διέγερση είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε, ορισμένοι από εμάς, να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ, ή ότι μπορεί να περιμένουμε σεισμούς σε άλλη περιοχή της χώρας, κι αυτό να λέγεται από επίσημα χείλη. Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά υπευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη αυτή η στάση, νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πούμε, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων. Νομίζω ότι φτάνει το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει» 

Στη συνέχεια, της εκπομπής ο κ. Τσελέντης απάντησε στον συνάδελφό του:

«Επιτρέψτε μου, επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω λίγο επί του προσωπικού. Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις πρέπει να σε εξετάσει μια διεθνής επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες. Σχετικά με τις εκτιμήσεις μου χθες, δεν ήμουν καθόλου επιπόλαιος. Είπα στον κόσμο να μην μπαίνει στα πέτρινα σπίτια. Να θυμίσω και κάτι άλλο: Αγωνίστηκα ένα χρόνο να ‘μαζέψω’ τη Θήβα, που την είχε ανεβάσει στα κάγκελα, μιλώντας για σεισμό 7 Ρίχτερ. Είχε πει ότι θα κάνει 7,5 Ρίχτερ και είχε τρελαθεί ο κόσμος»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!