Καταδικάζουν τα κόμματα την εισβολή στη σκηνή του Ζαραλίκου

Αναλυτικά οι δηλώσεις
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η εισβολή στη σκηνή, την ώρα της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου, ατόμων που διαμαρτύρονταν για τη σάτιρα του κωμικού.

Δηλώσεις έκαναν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Πάνος Σκουρολιάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου αναφέρει στην ανάρτησή του: «Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας».

ΣΥΡΙΖΑ

«Χθες, για άλλη μία φορά, η κοινή γνώμη παρακολούθησε εμβρόντητη να διακόπτεται παράσταση, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους η σάτιρα του ηθοποιού και stand up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο αν. τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρολιάκος, σχολιάζοντας το περιστατικό διακοπής παράστασης, το οποίο κυκλοφορεί σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η σάτιρα και η πολιτική κριτική στοχοποιούνται, αλλά είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται κατά τη διάρκειά της μία παράσταση από "αγανακτισμένους πολίτες" και τηλεπερσόνες», σημειώνει και προσθέτει πως «αυτήν την εποχή ο σύγχρονος πολιτισμός περνά βαθιά κρίση εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν ο πρωθυπουργός και η υπουργός Πολιτισμού».

«Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε την πολιτιστική δημιουργία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας», καταλήγει ο Π. Σκουρολιάκος.

ΚΚΕ

«Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν "αγανακτισμένους" σε ρόλο "μπράβου", επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του, για τη διακοπή παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου.

ΜΕΡΑ25

«Η προκλητική διακοπή της σατιρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από αυτόκλητη (;) ομάδα "υπερασπιστών Μαρινάκη" με επικεφαλής τηλεπερσόνα, δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας πρόχειρος Παναγιώταρος να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε πολύ σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της Χ.Α. πόσο αναλώσιμοι είναι».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!