Κακοκαιρία Avgi: Kορύφωση των έντονων φαινομένων

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/01/2024

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε για την κακοκαιρία Avgi. Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων τα σχολεία σε πολλούς δήμους θα μείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία.

Τις επόμενες ώρες θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις και σε περιοχές που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο. Χιόνια πέφτουν και σήμερα στην Αττική,τόσο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όσο και σε κάποιες με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400 μέτρα), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Avgi.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές έως το πρωί της Τετάρτης, με εξαίρεση την Κρήτη, όπου αυτό αναμένεται να συμβεί αύριο το βράδυ.

Κακοκαιρία Avgi: Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που επικαιροποίησε η ΕΜΥ, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την κακοκαιρία Avgi, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

- Θεσσαλία - Σποράδες: Σήμερα Τρίτη σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της Μαγνησίας (ενδεικτικά 200-300m). Οι χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές και βαθμιαία τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

- Ανατολική Στερεά: Σήμερα Τρίτη σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας (ενδεικτικά 200-300m). Οι χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Βοιωτία ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

- Εύβοια: Σήμερα Τρίτη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300m). Οι χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

- Αττική: Σήμερα Τρίτη σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο αρχικά στα βόρεια (ενδεικτικά 300-400m) ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα σημειωθούν ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα ανατολικά και δυτικά. Εξασθένηση από τη νύχτα.

- Βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα Τρίτη σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Οι χιονοπτώσεις τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα θα είναι πυκνές ενώ από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης θα εξασθενήσουν.

- Κρήτη: Σήμερα Τρίτη σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ενώ από τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονες. Εξασθένηση από το βράδυ της Τετάρτης.

Εκτός από τις χιονοπτώσεις, η κακοκαιρία Avgi «συνοδεύεται» από θυελλώδεις ανέμους, αλλά και βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ:

Πολύ θυελλώδεις, βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι, 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.
Την Τετάρτη οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

Η πορεία της κακοκαιρίας Avgi

Κακοκαιρία Avgi: Η πρόγνωση για κάθε περιοχή
Αναλυτικότερα, σήμερα στα ανατολικά ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν ακόμα και σε περιοχές και χαμηλό υψόμετρο της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και σε ορεινά των νησιών του Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τοπικά θα είναι αυξημένες στη Θράκη και τη Χαλκιδική, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από -3 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 12 και στη νησιωτική χώρα από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις, στα δυτικά 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά 6-8 και στο Αιγαίο τοπικά 8-9 και πιθανώς έως 10 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα, Τρίτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Θράκη και στη Χαλκιδική, όπου πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300μ. στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και 300-400μ. στην ανατολική Πελοπόννησο), οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές, κυρίως στην Εύβοια και τη Βοιωτία.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κρήτης (περίπου 600μ.).
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 και πιθανώς έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά 9 και πιθανώς έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300μ.), κυρίως στη Μαγνησία. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 με 8 και στις Σποράδες τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο κυρίως στις ανατολικές, βόρειες και δυτικές περιοχές. Από τη νύχτα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!