Καιρός: Προ των πυλών η κακοκαιρία «Π»

Η σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η επέλαση της κακοκαιρίας τύπου «Π» στην Ελλάδα αναμένεται, με τους μετεωρολόγους να ανησυχούν για τις καταιγίδες του Σαββάτου, ενώ η ΕΜΥ ετοιμάζει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Συγκεκριμένα, επίκεινται αλλαγές στο σκηνικό του καιρού που θα περιλαμβάνουν έντονη βροχόπτωση και ισχυρές καταιγίδες. Μάλιστα οι μετεωρολόγοι θα χτυπήσουν «καμπανάκι» για το ενδεχόμενο νέων πλημμυρικών φαινομένων.

Σήμερα Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 και αύριο Παρασκευή αναμένονται πιο ήπιες βροχές και καταιγίδες, σε τρεις μόνο περιοχές, στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 26°C – 29°C.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Βασίλης Κικίλιας, σήμερα στη 1 το μεσημέρι η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

«Έχω ζητήσει να γίνει μια σύσκεψη όλων των συναρμοδίων φορέων. Θα εκτιμήσουμε τι θα γίνει στη Δυτική Ελλάδα και πού θα φτάσουν αυτά τα φαινόμενα» είπε χαρακτηριστικά..

Κακοκαιρία: Που θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες
Η σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ισχυρές καταιγίδες στις 10 παρακάτω περιοχές: Επτάνησα, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησος, Δυτική Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Λέσβος, Ρόδος.

Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω του όγκου νερού που αναμένεται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, όταν η κακοκαιρία θα φτάσει στην κορύφωσή της και απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες ώστε να είναι αρκετά προσεκτικοί.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!