Καιρός: Έρχονται τα πρώτα χιόνια

Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/11/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο καιρός στη Ελλάδα αναμένεται να έχει σημαντικές αλλαγές τις επόμενα ημέρες.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και το δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ο καιρός θα επιδεινωθεί στην βορειοδυτική Ελλάδα, με βροχές και χιονοπτώσεις.

Αρχικά, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες από σήμερα Τετάρτη από το απόγευμα προς το βράδυ, κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα της περιοχής. Αυτή η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι προσωρινή και θα επηρεάσει την περιοχή για μια περίοδο.

Ωστόσο, η πραγματική αλλαγή αναμένεται το Σάββατο, με έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της βορειοδυτικής Ελλάδας. Αυτή η εξέλιξη θα φέρει ακόμη πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, προετοιμάζοντας το έδαφος για τον χειμώνα που πλησιάζει.

Επιπλέον, ο καιρός σε άλλες περιοχές της χώρας αναμένεται να παραμείνει σχετικά σταθερός με αραιές συννεφιές, παρά τοπικές αυξημένες συννεφιές.



Σήμερα Τετάρτη

Η Αττική θα έχει αραιές συννεφιές με μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας, ενώ το βράδυ θα συννεφιάσει λίγο περισσότερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με λίγα σύννεφα και αρκετή ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι τα σύννεφα θα αρχίσουν να πυκνώνουν και να εκδηλώνονται βροχές οι οποίες θα ενταθούν τις νυχτερινές ώρες.

Το βράδυ θα επικρατήσει ένας αρκετά δυνατός βοριάς στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Περαιτέρω επιδείνωση θα έχουμε το Σάββατο, με αρκετές βροχές στα δυτικά, τοπικά στα βόρεια, βορειοανατολικά και στα ανατολικά του ανατολικού Αιγαίου. Τις απογευματινές ώρες, στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (στη Βασιλίτσα για παράδειγμα) δεν αποκλείεται να σημειωθούν και οι πρώτες μπόρες χιονιού πάνω από τα 1.600 με 1.700 μέτρα. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στα 6 με 7 -τοπικά και 8- μποφόρ.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός, με νέα επιδείνωση με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας να αναμένεται από Δευτέρα…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!