Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι έως 10 Μποφόρ

«Βουτιά» του υδραργύρου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
16/11/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αλλάζει από αύριο το σκηνικό του καιρού και μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η κακοκαιρία έρχεται από την Κεντρική Ευρώπη, θα κατευθυνθεί προς τη χώρα μας και θα φτάσει μέχρι και τα βορειοανατολικά τμήματα και μετά θα ακολουθήσει μια βορειοανατολική τροχιά για να εκτονωθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη, τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη, τις Β. Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του Α. Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα και τη Β. Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στη Β-ΒΑ Ελλάδα.

Την Παρασκευή (17/11), τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις απογευματινές - βραδινές ώρες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Β. Ιόνιο). Η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη άνοδο.

Το Σάββατο (18/11), προβλέπεται γρήγορη μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά: (α) τις βροχές και τις καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο, (β) την επικράτηση πολύ ισχυρών ΒΔ ανέμων και (γ) τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα στη Θράκη και το Α-ΒΑ Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Σημειώνεται ακόμα ότι παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Β. Ελλάδας, φαινόμενο κάθε άλλο παρά ασυνήθιστο για τα μέσα Νοεμβρίου.

Την Κυριακή (19/11), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.



Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Αλλαγή του καιρού περιμένουν το Σαββατοκύριακο οι μετεωρολόγοι καθώς, όπως λένε, το «αέρινο τείχος» που κρατούσε την κακοκαιρία μακριά από τη χώρα μας «κάνει κοιλιά» με αποτέλεσμα να έρθουν βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον Κλεάρχο Μαρουσάκη το Σάββατο οι βροχές και καταιγίδες θα είναι πιο εντονες προς την πλευρά του Αιγαίου με τα φαινόμενα αυτά να περνάνε σχετικά γρήγορα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να δοθεί «μεγάλη προσοχή στους παγερούς βοριάδες και το κρύο που θα φέρουν την Κυριακή και το πρωί της Δευτέρας».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!