Καιρός: Έρχεται χειμώνας με καταιγίδες και χιόνια

(VIDEO) Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο καιρός αλλάζει και από το Σάββατο φαίνεται πώς θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε ότι μπαίνουμε για τα καλά στον χειμώνα.

Τα πρώτα χιόνια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους με την μεταβολή του καιρού να γίνεται αισθητή σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση με το χειμώνα να κάνει την εμφάνισή του στο δεύτερο 15μερο του Νοεμβρίου.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook κάνει αναφορά για τη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού.

«Σας ενημερώνω από πολύ νωρίς γιατί θα έρθουν και τα έκτακτα δελτία» αναφέρει ο Καλλιάνος και προσθέτει ότι από τη Παρασκευή θα ξεκινήσει να βρέχει κυρίως στα δυτικά και το Σάββατο θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη και χιόνια στα πολύ ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Η αιτία για αυτήν την κακοκαιρία θα είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει στην περιοχή μας από τις βαλκανικές περιοχές. Οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

«Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Μέχρι και την Πέμπτη θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε καλές ημέρες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από την Παρασκευή θα ξεκινήσει να βρέχει κυρίως στα δυτικά και το Σάββατο θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη και χιόνια στα πολύ ορεινά της Βόρειας Ελλάδας», γράφει ο Καλλιάνος προλογίζοντας το βίντεο με την πρόγνωσή του.




Μαρουσάκης: Πρόβα για χειμώνα

Αλλαγές στο σκηνικό του καιρού προέβλεψε και ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς αναμένονται και τα πρώτα χιόνια.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται ήπιες μέχρι και την Παρασκευή (17/11), ωστόσο από το απόγευμα της ίδιας μέρας, πυκνώνουν και πάλι οι χρωματισμοί, αρά αναμένεται μια «πρόβα χειμώνα» κατά κάποιο τρόπο το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη ο υδράργυρος θα πέσει σημαντικά και θα σημειωθούν χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρεια Ελλάδας.

Η μεταστροφή του καιρού, όπως εξηγεί ο κ. Μαρουσάκης, οφείλεται στη μεταβολή μιας ψυχρής αέριας μάζας από την κεντρική Ευρώπη, όπου θα περάσει στα βόρεια Βαλκάνια και σιγά-σιγά θα κατηφορίσει, ρίχνοντας τη θερμοκρασία στους 8-10 βαθμούς την Παρασκευή, και θυμίζοντας χειμωνιάτικο σκηνικό το Σάββατο (18/11).

Τέλος, από την Κυριακή (19/11), ο καιρός βελτιώνεται.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!