Ηλίας Μόσιαλος: «Ζούμε σε μία Ευρωπαϊκή σύγχρονη, δημοκρατική, ορθολογική χώρα»

Η απάντηση του Ηλία Μόσιαλου στις αντιδράσεις για την ανάρτησή του στο Facebook.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/12/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ελένη Αντωνίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ηλίας Μόσιαλος βρέθηκε καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ανήμερα των Χριστουγέννων και μίλησε για τις εξελίξεις γύρω από τη μετάλλαξη Omicron.

Επιπρόσθετα στο τέλος απάντησε και για την ανάρτησή του στο Facebook, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στις τάξεις της Ιεράς Συνόδου, όσο και στα social media.

«Τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και των εορτών έχουμε την ευκαιρία να αναστοχαστούμε και να θυμηθούμε τις βασικές μας αξίες, την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτές είναι πιστεύω και οι θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης», ανέφερε αρχικά ο καθηγητής του London School of Economics.

«Τα δύο τελευταία χρόνια και πολύ πριν πολλές κυβερνήσεις συνειδητοποιήσουν τον τεράστιο κίνδυνο της πανδημίας στον πλανήτη μας ξεκίνησα μία συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 κάνοντας συνεχείς εκκλήσεις για τη λήψη μέτρων, έτσι ώστε να ανακόψουμε το καταστροφικό κύμα της πανδημίας που στοίχισε στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε πολλές άλλες χώρες δεκάδες χιλιάδες ζωές τους πρώτους μήνες του 2020. Και καταφέραμε να τα αποφύγουμε όλα αυτά και να μην έχουμε σημαντικές απώλειες στη χώρα μας», προσέθεσε.

«Συνέχισα να κάνω τις καθημερινές μου παρεμβάσεις με συστηματικό τρόπο, όχι μόνο με γρήγορες τηλεοπτικές εμφανισείς, αλλά με αναλυτική επίμονη δουλειά καταγραφής και ανάλυσης των επιδημιολογικών, φαρμακολογικών στατιστικών δεδομένων και παρουσίασής τους με κατανοητό τρόπο στον ελληνικό λαό. Άυτός και μόνο αυτός ήταν ο στόχος των παρεμβάσεων μου, δηλαδή η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της σημαντικής αναγκαιότητας της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, να αυξηθεί ο αριθμός των συμπατριωτών μας που θα εμβολιαστούν, αλλά και ταυτόχρονα η συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας της ζωής τους», υπογράμμισε.

Ενώ στο τέλος επεσήμανε πως στον στόχο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας, η πολιτεία, οι πολιτικές δυνάμεις, οι κοινωνικοί φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία και η επιστημονική κοινότητα. 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!