Η μουσική σκηνή των Ιωαννίνων θρηνεί για τον Θοδωρή Λυκογιώργο

Ο χαρισματικός frontman του εξαιρετικού σχήματος «Αυτόπτες Μάρτυρες» έφυγε πρόωρα από τη ζωή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η μουσική κοινότητα των Ιωαννίνων και το Ogdoo Music Group έχασαν ένα εκλεκτό μέλος της οικογένειάς τους. Ο Θοδωρής Λυκογιώργος, ένας προικισμένος μουσικός και ευγενής άνθρωπος πέθανε εχθές σε ηλικία μόλις 40 ετών σκορπίζοντας θλίψη στην κοινωνία των Ιωαννίνων.

Ο Θοδωρής Λυκογιώργος σπούδασε πολιτικός μηχανικός αλλά στην πορεία τον κέρδισε η μεγάλη του αγάπη για τη μουσική.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τη σημερινή ημέρα. Η μουσική μας οικογένεια θρηνεί την απώλεια του Θοδωρή μας. Του ανθρώπου, που με την προσπάθεια, το ταλέντο, την επιμονή και τη δοτικότητα του συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η μουσική απόπειρα μιας παρέας πέντε ατόμων να αναχθεί σε οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξεως, οι προεκτάσεις της οποίας υπερέβησαν τα μουσικά όρια. Τα όσα ζήσαμε μαζί είναι πραγματικά ανεκτίμητα και το κενό που αφήνεις δεν περιγράφεται», αναφέρουν σε ανάρτησή τους οι «Αυτόπτες Μάρτυρες», το συγκρότημα με το οποίο είχε κάνει πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια.

Το EP με τίτλο «Στο Βυθό» ήταν η πρώτη δισκογραφική καταγραφή του σχήματος ενώ ακολούθησε το τελευταίο τους album με τίτλο «Παράξενα παιχνίδια».

O Θοδωρής σε συνεργασία με ένα άλλο αξιόλογο σχήμα, τους «Έπεα Πτερόεντα» κυκλοφόρησαν τo 2022 από το Ogdoo Music Group το τραγούδι με τίτλο «Εκεί».

Τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζουν και η διεύθυνση και οι καθηγητές του Ευρωπαϊκού Ωδείου, όπου ο Θοδωρής σπούδαζε μουσική με εξαιρετικές επιδόσεις.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα Παρασκευή, στις 10 το πρωί, στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στον λογαριασμό GR3801724060005406108445500 της Τράπεζας Πειραιώς, στο όνομα Μαρία Τάντου, ώστε το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί ως υποτροφία μουσικής σε έναν ή περισσότερους μαθητές που έχουν ανάγκη από οικονομικής άποψης στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Ιωαννίνων.

Καλό ταξίδι Θοδωρή, τα τραγούδια σου θα είναι μια ισχυρή υπόμνηση του τρόπου που αντίκρυσες τη ζωή και τον μετουσίωσες σε τέχνη εκφράζοντας τις αγωνίες και τις ελπίδες των νέων ανθρώπων, που πολεμούν με την αγάπη, τις συντροφιές και την τέχνη τους, προσπαθώντας να οικοδομήσουν έναν κόσμο που θα χωρά τα όνειρά τους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!