Η ελληνική πόλη με 100% ανοσία

Κυκλοφορείς άφοβα χωρίς μάσκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Έλληνας πνευμονολόγος, καθηγητής Ιατρικής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης μιλώντας στο iatronet.gr έκανε ιδιαίτερη μνεία στη Δεσκάτη Γρεβενών.

Η ορεινή κωμόπολη του νομού Γρεβενών κατέχει μια σειρά από ρεκόρ: Το Νοέμβριο του 2020, στην επέλαση του επιδημικού κύματος, η θετικότητα των τεστ στον πληθυσμό της έφτασε ως και το 72%. Λίγους μήνες μετά, και πριν ακόμη αρχίσουν οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό, είχε εξασφαλίσει ανοσία 45%, μέσω της φυσικής νόσησης. Στη συνέχεια η Δεσκάτη ήταν από τις πρώτες περιοχές που ξεπέρασαν το 80% εμβολιαστικής κάλυψης. Σήμερα, η ανοσία στον πληθυσμό αγγίζει το απόλυτο 100%.

Ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης είπε σχετικά στο iatronet.gr.

«Πήγαμε πριν από ένα μήνα – ήταν ή τρίτη μας επίσκεψη – και μετρήσαμε τα αντισώματα 151 ανθρώπων. Οι 150 από αυτούς είχαν υψηλά αντισώματα, διπλάσια από αυτά που είχαν πριν από την Όμικρον. Το ποσοστό ρεκόρ (99,4%) εξασφαλίστηκε αφενός με το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και με τρίτη δόση, με την κρίσιμη συμβολή της νόσησης από την Όμικρον, που λειτούργησε ως μια επιπλέον ενισχυτική δόση. Στο επίπεδο της χώρας η ανοσία έχει φτάσει στο 80%, αν συνυπολογιστούν το εμβολιαστικό ποσοστό και το γεγονός ότι η Όμικρον μόλυνε περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας τους τελευταίους μήνες».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!