Η Coca Cola «κατεβάζει» τη διαφημιστική της καμπάνια από το Twitter!

Πρόκειται για την καμπάνια με hashtag “#MakeItHappy”, που η Coca Cola είχε ανεβάσει στο Twitter και η οποία μετέτρεπε αρνητικά tweets σε όμορφες εικόνες!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/02/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ιδέα ήταν να χρησιμοποιηθεί ένας αυτόματος αλγόριθμος, μέσω ενός κωδικοποιημένου συστήματος με την ονομασία ASCII, που θα μετέτρεπε τα αρνητικά tweets σε όμορφες εικόνες (π.χ. μία μπανάνα που γελάει ή ένα αξιολάτρευτο ποντικάκι ή ένα φοίνικα που φοράει γυαλιά ηλίου κλπ…).

Η καταγγελία έγινε από την ιστοσελίδα Gawker, που παρατήρησε ότι ένα εθνικιστικό σύνθημα αναδημοσιεύτηκε σε σχήμα σκύλου!

Ο CEO του Twitter υποχρέωσε την Coca Cola να κατεβάσει αμέσως την καμπάνια, δηλώνοντας ότι «θα πιπιλίζουν ότι ασχολούμαστε με τρολς και κατάχρηση».

Σε δελτίο τύπου της Coca Cola, αναφέρεται ότι ο στόχος ήταν να αντιμετωπίσουν τη διάχυτη αρνητικότητα που ρυπαίνει τα social media και με τις αναδημοσιεύσεις ολόκληρο το internet.

Σε δήλωσή του στο AdWeek, εκπρόσωπος της Coca Cola είπε: «Το μήνυμα του #MakeItHappy είναι απλό: το internet είναι αυτό που το κάνουμε εμείς οι ίδιοι και ελπίζαμε να παρακινήσουμε τον κόσμο να κάνει πιο θετικές αναρτήσεις.   Είναι λυπηρό που ο Gawker προσπαθεί να διαστρεβλώσει το μήνυμα της καμπάνιας μας».

Πηγή: The Guardian

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!