Η Αθήνα μένει χωρίς γλυπτά!

Αποσύρονται τα γλυπτά από την Αθήνα για να προστατευθούν από βανδάλους και κλέφτες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε, σχεδόν ομόφωνα, την πρόταση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη να αποσυρθούν προσωρινά, τα γλυπτά που είναι τοποθετημένα σε επισφαλή σημεία της πόλης.

Οι υπηρεσίες του δήμου ξεχώρισαν 49 γλυπτά, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές όπου εκδηλώνονται φαινόμενα παραβατικότητας, κυρίως στο τρίγωνο από το Πνευματικό Κέντρο και τη Νομική Σχολή έως την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, επιστημονικούς και εικαστικούς φορείς θα επιλεγούν τα γλυπτά που θα αποσυρθούν προσωρινά - για περίπου τρεις μήνες - και θα μεταφερθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη και σε άλλα «φιλικά» στους πολίτες σημεία ενώ θα γίνει αντικατάστασή τους με εκμαγεία.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καμίνης «η κλοπή έργων τέχνης τα οποία είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα με το δημόσιο χώρο και την αισθητική της πόλης πιστοποιούν το πρόβλημα. Είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν φαινόμενα όπως η δημόσια χρήση και το εμπόριο ναρκωτικών, η διακίνηση παράνομων προϊόντων, τα κυκλώματα επαιτείας».

Παράλληλα ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι έχει ζητήσει με επιστολή του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη λήψη άμεσων μέτρων για την περιφρούρηση του κέντρου της πρωτεύουσας: «Υπάρχει εντέλει ή όχι σχέδιο της Αστυνομίας για την καλπάζουσα παραβατικότητα, ζήτημα κομβικής σημασίας για την εικόνα αλλά και την καθημερινότητα στην πόλη;».

Το γεγονός της απόσυρσης των γλυπτών αποτελεί πλήγμα την Αθήνα αλλά απ’ την άλλη αν δεν λειτουργήσουν μέτρα προφύλαξης, τόσα τα γλυπτά όσο και η ζωή των ίδιων των πολιτών καθώς και των επισκεπτών της πόλης τίθενται σε κίνδυνο. Ειδικά την τουριστική καλοκαιρινή περίοδο είναι αδιανόητο να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις με ασφάλεια όλες τις ώρες σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Να σημειώσουμε πως η κλοπή των γλυπτών σχετίζεται και με την οικονομική κρίση της χώρας.
glip3
glip2
glip4

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!