H Τζίνα Φωτεινοπούλου στην Έναρξη της Διεθνούς Συνόδου της ΔΟΑ

Η υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά προσκαλείται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Τελετή Έναρξης ως βασική σολίστ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κάθε χρόνο, εδώ και 55 χρόνια, διεξάγεται η Τελετή Έναρξης της Διεθνούς Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για Νέους Μετέχοντες, στον ιερό λόφο της Πνύκας, χώρο μείζονος ιστορικής σημασίας, καθώς εκεί γεννήθηκε η Αθηναϊκή Δημοκρατία πριν από 2500 χρόνια.

Στη Σύνοδο μετέχουν 175 νέοι και νέες από 90 χώρες του κόσμου για περίπου δύο εβδομάδες στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου διεξάγονται διαλέξεις και ανταλλάσσονται απόψεις και προβληματισμοί για θέματα του Ολυμπιακού Κινήματος, και παράλληλα γίνεται εκτεταμένη προβολή της ιστορίας της Ελλάδας. Οι νέοι μετέχοντες, γίνονται στη συνέχεια και μετά το τέλος της Συνόδου ιδανικοί πρεσβευτές της χώρας μας και των Ολυμπιακών αξιών στις χώρες τους.

Στην Τελετή Έναρξης συμμετέχουν προσωπικότητες της αθλητικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ενώ φέτος την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά προσκαλείται από την ΔΟΑ στην τελετή αυτή ως βασική σολίστ του καλλιτεχνικού μέρους. Συμπράττει με την συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη.

Κατά την διάρκεια της τελετής θα υπάρξουν μουσικά διαλείμματα με την Δωδεκανησιακή σουίτα του Γιάννη Κωνσταντινίδη και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια μικρή συναυλία με έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και ξένων συνθετών.

Το τραγουδιστικό μέρος περιλαμβάνει ένα «πάντρεμα» Ελλήνων και ξένων συνθετών που αν και υφολογικά απέχουν, ωστόσο συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ σύμφωνο με το πνεύμα του ολυμπιακού ιδεώδους.  Ποικίλα ηχοχρώματα, διαφορετικές γλώσσες, πολυμορφία, υψηλή αισθητική, όλα τα γνωρίσματα μιας ολυμπιακής γιορτής και της φιλοσοφίας του ολυμπισμού είναι αυτό ακριβώς που πρεσβεύει το μουσικό μέρος στο σύνολό του. Η υψίφωνος σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα μέσα από την τέχνη για το ενωτικό στοιχείο του Ολυμπισμού και τον σεβασμό σε κάθε κουλτούρα.

Ποια είναι η Τζίνα Φωτεινοπούλου;

Η Τζίνα Φωτεινοπούλου είναι υψίφωνος, πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών (δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί, τάξη κ. Κικής Μορφονιού) και σύγχρονες μουσικές σπουδές (δίπλωμα ΒΑ Honors in Performing Arts, ειδίκευση στο μιούζικαλ & στη τζαζ) σε διακεκριμένα πανεπιστήμια του Λονδίνου. Έχει συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες και μικρότερα μουσικά σύνολα σε θέατρα και μουσικές σκηνές εντός και εκτός Ελλάδας (ΜΜΑ, ΜΜΘ, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μικρό θέατρο Επιδαύρου, Ρωμαϊκή αγορά Δελφών, Kennedy Center Ουάσιγκτον κ.α.). Τραγούδησε τον ύμνο των Special Olympics (2004) στην τελετή έναρξης των αγώνων, ενώ ηχογράφησε το CD «Χρώματα του ανέμου» τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στα Special Olympics Hellas. Τραγούδησε στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (Θέατρο Ολύμπιον Θεσ/νίκης, 2006), στα εγκαίνια του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά (2013), στην τελετή λήξης της περίφημης έκθεσης “Το ναυάγιο των Αντικυθήρων” (Αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών, 2014) και πρωταγωνίστησε στην τελετή αναβίωσης των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων (Καλλιμάρμαρο, 2013). Από το 2002 ως σήμερα έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Φεστιβάλ Αθηνών. Το 2008 ίδρυσε το «Στέκι μελέτης-μόρφωσης-πολιτισμού» στη Νέα Σμύρνη και την παιδική χορωδία «Ευμέλεια».



Πνύκα | Κυριακή 24 Μαΐου 2015 | Ώρα έναρξης: 6.00μμ


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!