Γνωστός κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έβγαλε τα ράσα

Το μήνυμά του: «Μετά από 20 χρόνια ιερατικής ζωής….»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Ανδρέας Κονάνος κληρικός της Αρχιεπισκοπής, με δημόσιο λόγο, παρεμβάσεις, συγγραφικό έργο και ισχυρό εκτόπισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιστρέφει στις τάξεις των λαϊκών.

Ο κληρικός που υπηρετούσε σε ναό στην Αγία Παρασκευή, είχε εκδώσει πρόσφατα και το βιβλίο με τίτλο «Ζακέτα να πάρεις!» με παιδαγωγικές συμβουλές.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Κονάνος με μήνυμά του στο Facebook ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του. ;Έγραψε μεταξύ άλλων: 

«Σήμερα, 24/8/20, υπέβαλα στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την παραίτησή μου από τις τάξεις του Κλήρου, και έγινα πάλι ένας απλός πολίτης αυτού του κόσμου. Πλέον, είμαι «σκέτο», ο Ανδρέας Κονάνος.

Οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι αρκετοί και δεν θα αναλυθούν σήμερα εδώ. Με το κείμενο αυτό θέλω να κάνω μόνο δύο πράγματα: Α. Να σε ενημερώσω για την αλλαγή αυτή στη ζωή μου και Β. Να εξηγήσω τον τρόπο που θα δραστηριοποιούμαι από εδώ και πέρα. Και μόνο αυτό.

Μετά από 20 χρόνια ιερατικής ζωής, σήμερα αποχωρίζομαι τα ράσα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν «τα πετάω» με περιφρόνηση και αποστροφή! Τα φιλώ και τα ευγνωμονώ, διότι για 2 δεκαετίες μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω «πατρίδα» μου όλη τη Γη, να ζήσω καταπληκτικές θεανθρώπινες στιγμές και να γνωρίσω ωραίους ανθρώπους σε όλα τα μέρη του κόσμου. Και τώρα, προχωράω παρακάτω.

«Φεύγω» από κληρικός. Μα η καρδιά μου, η ουσία και ο πυρήνας μου, παραμένουν μαζί σου, αμετακίνητα. Αυτά δεν θα αλλάξουν ποτέ, παρόλο που η μορφή και η εμφάνισή μου θα είναι πλέον αλλιώς».

Το μήνυμα είχε δεκάδες χιλιάδες likes και χιλιάδες κοινοποιήσεις.
118378966 3574480759252371 2854180653693566914 n

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!