Γνωστοί ηθοποιοί σε spot για τη σεξουαλική παρενόχληση

(ΔΕΙΤΕ ΤΑ SPOT) Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Τζωρτζίνα Λιώση, Λυδία Σγουράκη, Θάνος Καληώρας και Αχιλλέας Σκεύης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι ηθοποιοί που δίνουν το παρόν στα τέσσερα spot για τη σεξουαλική παρενόχληση από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ).

Η παραγωγή είναι της Πόλυς Τρανίδου και η μουσική της Αντριάνας Μπάμπαλη.

Τα σενάρια έγραψε η συγγραφέας και σεναριογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη, ενώ η σκηνοθεσία είναι της Όλγας Μαλέας.

Η τελευταία δηλώνει σχετικά: «Κάθε ιστορία γυρίστηκε σε μονοπλάνο. Σε όλες τις ιστορίες η κάμερα βρίσκεται κάπως κρυμμένη πίσω από κάποια κουρτίνα, πόρτα, αντικείμενα, σαν να παρακολουθούμε κρυφά αυτό που συμβαίνει, μέσα από μια... κλειδαρότρυπα».

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, εφιστά την προσοχή στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, που τείνει να γίνει θέμα των ημερών μας.

Οι ιστορίες των spot βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν από ομάδα ερευνητριών της ΓΓΙΦ.

Την ίδια ώρα με τα συγκεκριμένα spot προσδιορίζεται η λεπτής γραμμής μεταξύ κομπλιμέντου και παρενόχλησης.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΓΓΙΦ.

Όλες οι γυναίκες του συνεργείου είναι μέλη του διεθνούς σωματείου WIFT (Women in Film and Television), που μετρά 14.000 μέλη σε 65 σημεία του πλανήτη. Πρόσφατα ιδρύθηκε και στην Ελλάδα το WIFT GR (Women in Film and Television Greece).

Η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, τονίζει: «Στόχος των σποτ που ετοίμασε η ΓΓΙΦ είναι να ανοίξει περαιτέρω η συζήτηση για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και τη δημιουργία των κοινωνικών συνθηκών, στις οποίες δε θα μπορεί πια να ευδοκιμήσει η σεξουαλική παρενόχληση».

Όλοι οι προαναφερθέντες συντελεστές στήριξαν αφιλοκερδώς την πρωτοβουλία της ΓΓΙΦ.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!