«Φυλλορροεί» ο ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν Σκουρλέτης και Βούτσης

Τι αναφέρουν στις επιστολές τους
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/11/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την επιστολή με την οποία ανακοινώνει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει τις επόμενες ώρες, και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Στην επιστολή του ο Πάνος Σκουρλέτης καταγγέλλει «σχέδιο διχασμού και ρήξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά και την πολιτική Στέφανος Κασσελάκης».

Όπως σημειώνει «σήμερα για άλλη μια φορά αντί της αναγκαίας συζήτησης και της προσφυγής άμεσα σε συνέδριο επιλέγεται ένας ανορθόδοξος τοξικός πόλεμος στοχεύοντας τις διαφορετικές απόψεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για «ένα σχέδιο αποαριστεροποίησης που θα οδηγήσει στο τέλος της παρουσίας στην Ελλάδα της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς μετά από πάνω από μισό αιώνα παρουσίας».

Χαρακτηρίζει, επίσης, «θράσος και ασέβεια» την αναφορά ότι «επί πέντε χρόνια υπονομεύατε το κόμμα» γράφοντας «αν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλαν καθοριστικά στο να ανατρέψει τους συσχετισμούς και τον οδήγησαν στην κυβέρνηση το 2015 να κατηγορούνται για υπονόμευση».

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται σήμερα από αντιΣΥΡΙΖΑ, λαϊκίστικες και κεντροδεξιές απόψεις. Ο δρόμος που έχει επιλέγει είναι αδιέξοδος, καταστροφικός και οδηγεί έξω από το πλαίσιο των ιδεών, των αξιών και των θέσεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν είμαι διατεθειμένος να τον ακολουθήσω. Επιλέγω να συνταχτώ με τις δεκάδες των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά αποχωρούν υπερασπιζόμενοι την πολιτική τους αξιοπρέπεια και αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο» καταλήγει ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του προσθέτοντας ότι «η αναγκαιότητα η δίκη μας Αριστερά να είναι παρούσα ως μια δύναμη διεξόδου απέναντι στις πολλαπλές κρίσεις της σύγχρονης εποχής θα βρει τρόπο έκφρασης» και «σε αυτή την υπόθεση θα συστρατευθούν πολλοί και πολλές παλιοί και κυρίως νέοι..».

Παρελθόν και ο Νίκος Βούτσης

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του:

«Δεν θα παραστώ στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εφόσον με την παρούσα επιστολή μου δεν θα είμαι πλέον μέλος του κόμματος, του οποίου υπήρξα συνιδρυτής και συνδιαμορφωτής της ταυτότητας και των πολιτικών του μέχρι και σήμερα», αναφέρει ο Νίκος Βούτσης.

Τονίζει ακόμα ότι: «[…]συντηρείται κλίμα για κυνήγι μαγισσών, κλίμα εχθροπάθειας και συνακόλουθα αναζήτησης του «αδιαμεσολάβητου Μεσσία», για τη συνεχή φυγή προς τα μπρος με την αποδοχή ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!