«Φρούριο» η Αθήνα για Γρηγορόπουλο και Ερντογάν

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Φρούριο θα θυμίζει η Αθήνα την Τετάρτη (6.12.2023) για την επέτειο της συμπλήρωσης 15 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς επίσης και την Πέμπτη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχει προγραμματίσει η ΕΛΑΣ για τη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα θα είναι δρακόντεια, ενώ θα τεθούν σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους, ενώ ελικόπτερα και drones θα εποπτεύουν από αέρος την Αθήνα. Μάλιστα, θα υπάρξει ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία.

Για την αυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχουν προγραμματιστεί διάφορες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης και στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί με την βοήθεια ελικοπτέρων και drones για να αποφευχθούν πιθανά έκτροπα.

Τα αστυνομικά μπλόκα και οι περιπολίες θα καθοριστούν ανάλογα με τα «δρομολόγια» των συγκεντρώσεων – πορειών.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τετάρτης

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, λόγω των συγκεντρώσεων – πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τη συμπλήρωση 15 ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι ανάλογες με αυτές του Πολυτεχνείου και θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Έλεγχοι και ελεύθεροι σκοπευτές εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα για την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στους δρόμους θα είναι μικρότερος αριθμός αστυνομικών από εκείνον στην επέτειο Γρηγορόπουλου.

Επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ όλες οι υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας θα είναι σε επιφυλακή.

Το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα ελέγχει τα πάντα ενώ οι κάμερες από το ελικόπτερο και τα drones της ΕΛΑΣ θα δίνουν εικόνες σε πραγματικό χρόνο από κάθε σημείο της άφιξης και της διαδρομής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα.

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να παραμείνει περίπου 6 ώρες στην Αθήνα. Αυξημένα θα είναι τα μέτρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και γύρω από το Μέγαρ Μαξίμου. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε όλους τους δρόμους, που θα διέλθει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου. Σε επιφυλακή θα είναι και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη της τουρκικής πρεσβείας και γενικότερα κτιρίων τουρκικού ενδιαφέροντος.

Σε κτίρια σε διάφορα σημεία της Αθήνας, αλλά και στη διαδρομή από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!