Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας

Τι είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/06/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στη συζήτηση για το ψηφιακό πιστοποιητικό, ανέφερε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός για νοσηλευτές και προσωπικό σε φροντίδες υγείας.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας είπε ότι «η αποκλιμάκωση οφείλεται σε έναν βασικά λόγο. Στον εμβολιασμό. Χτίζεται σταδιακά ένα τείχος ανοσίας», για να συμπληρώσει: «Σήμερα οι περιορισμένοι αριθμοί κρουσμάτων αφορούν νέους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και κατά κανόνα είναι ασυμπτωματικοί. Περισσότεροι από 2,3 εκατ. είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Το 1% του πληθυσμού εμβολιάζεται κάθε μέρα».

Πρόκειται, όπως είπε ο πρωθυπουργός, για ένα «πανελλήνιο εγχείρημα χωρίς προηγούμενο» και πως αξίζει «παράσημο για όσους υπηρετούν την επιχείρηση "Ελευθερία". Ειδική αναφορά αξίζει και στη "Γαλάζια Ελευθερία" η οποία έρχεται να μεγεθύνει την εμβέλεια του πιστοποιητικού covid».

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «υπάρχουν περιοχές που υστερούν στα ποσοστά εμβολιασμού. Θα παρακαλούσα όλους να συνδράμουν ώστε να αυξήσουν οι πολίτες τη συμμετοχή τους για να μην έχουμε πρωτοπόρους και ουραγούς. Όλοι οι πολίτες θα έχουν πολύ σύντομα πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποκλειστεί 4ο κύμα κορωνοϊού», τόνισε και συμπλήρωσε: «Στην Ελλάδα των νέων οριζόντων δεν επιτρέπεται να υπάρχουν δύσπιστοι απέναντι στην επιστήμη και απέναντι στο δικό τους καλό».

Απαντώντας στους επικριτές των εμβολίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε με έμφαση πως «η μεγαλύτερη επιτυχία της ιατρικής του 20ού αιώνα ήταν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Πρέπει να το λέμε εμφατικά. Αποτελεί τεράστια επιστημονική επιτυχία το γεγονός ότι αναπτύξαμε εμβόλια μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο. Είναι θαύμα της επιστήμης. Σε λίγο, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία θα τη διαδεχθεί και η επίσημη θέση για το ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει με ευαισθησία και σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία».

Αναφερόμενος στις «διευκολύνσεις» που θα έχουν όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ανέφερε πως «η συζήτηση για τις διευκολύνσεις θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει, π.χ., σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!