Εξαδάκτυλος: Δεν προλαβαίνουμε συνολική ανοσία, ο καθένας να σώσει τον εαυτό του

Καπραβέλος: «Περίεργη ηρεμία πριν την καταιγίδα στα νοσοκομεία»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε τους άλλους να εμβολιαστούν για να φτάσουμε το επιθυμητό τοίχος ανοσίας με 80-85% του πληθυσμού.

Όπως είπε: «αν κάποιος κάνει την αφελή σκέψη ότι θα εμβολιαστούν οι άλλοι για το 80%-85% και θα είναι προφυλαγμένος, σκέφτεται πολύ λανθασμένα, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Ο κορωνοϊός θα βρει αυτόν. Δεν προλαβαίνουμε να έχουμε τέτοιο τείχος, ο καθένας θα πρέπει να προφυλάξει τον εαυτό του σε αυτή την φάση»,

Ο διευθυντής  ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος είπε ότι «στα νοσοκομεία βλέπουμε αυτή την στιγμή μία περίεργη ηρεμία πριν την καταιγίδα ... αρχίζουν οι κλινικές να γεμίζουν ... «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» ότι θα έρθει η καταιγίδα, καθώς «βλέπουμε αυτή την στιγμή εν μέσω καλοκαιριού είναι μία μετάλλαξη με τέτοιες δυνατότητες διασποράς ... ολόκληρες παρέες έρχονται μολυσμένες ... δεν κάνει διάκριση. Το 90% όσων νοσηλεύονται και το 99% όσων είναι διασωληνωμένοι «είναι ανεμβολίαστοι, αν επεκταθεί αυτή η "πυρκαγιά" στους άνω των 50 ετών, χωρίς τείχος ανοσίας η καταστροφή θα είναι πάρα πολύ μεγάλη, την ζήσαμε. Αν υπολογίσουμε την τρομακτική δυνατότητα διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα ... θα μολύνει πολύ περισσότερους από το δεύτερο και το τρίτο κύμα, με αποτέλεσμα τραγικότερες συνέπειες. Το να προφυλαχθούμε είναι ζωτικής σημασίας αυτή την στιγμή, να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί στους άνω των 50 ετών, να μην θρηνήσουμε πολλές ζωές».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!