Έκλεισε η Αθηνών Λαμίας λόγω της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη

Φωτιά σε δασική έκταση σήμερα το μεσημέρι στην Άνω Βαρυμπόμπη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η φωτιά ξεκίνησε σε περιοχή ανατολικά των βασιλικών κτημάτων και κατευθύνεται προς Βαρυμπόμπη, στα Βασιλικά Κτήματα και την Εθνική Οδό.

Τα σημεία που είναι κλειστά σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι:

- Η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας

- Στην έξοδο της Λυκόβρυσης στο ρεύμα προς Λαμία και

- Στην έξοδο Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Αθήνα

Με βάση τα όσα αναφέρει ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής η φωτιά καίει σε συμπαγές δάσος, στη βόρεια και ανατολική πλευρά της Βαρυμπόμπης. Χωρίς να απειλείται ωστόσο μέχρι τώρα κάποια υποδομή ή εγκατάσταση,Προβλήματα εμφανίζονται σε σημαντικά κυκλώματα ηλεκτρισμού, με ορισμένα εξ' αυτών να έχουν επανέλθει σε λειτουργία.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής συμπλήρωσε πως πως υπάρχει σχέδιο εκκένωσης της βιομηχανικής ζώνης το οποιό είναι στη διάθεση της πυροσβεστικής, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί, ευελπιστόντας πως 
σε λίγες ώρες θα περιορίσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής τη φωτιά και θα επανέλθει η κυκλοφορία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ (για πιθανή δημιουργία αντιπυρικών ζωνών), πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. Συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένη περιοχή, κάτι που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!