Έκλεισαν οι κάλπες - Πότε αναμένονται ασφαλή αποτελέσματα

Μεγάλη η αποχή στον β' γύρο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/10/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Έκλεισαν στις 7 ακριβώς οι κάλπες του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Γύρω στις 8 αναμένονται τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα. Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν σαφώς χαμηλότερη σε σχέση με αυτή της περασμένης Κυριακής.

Τα βλέμματα όπως είναι λογικό έχουν στραφεί στις 6 από τις 13 περιφέρειες και τους 84 από τους 332 δήμους της χώρας, όπου η κάλπη θα αναδείξει νικητές και ηττημένους.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ποιοι θα επικρατήσουν στις τρεις περιφέρειες Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, καθώς και στους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Χαμηλή συμμετοχή στον β' γύρο

Μεγάλο ποσοστό αποχής καταγράφηκε στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι και τις 17:30 είχε ψηφίσει μόλις το 31,2% σε σχέση με το 42,6% που είχε ψηφίσει την ίδια ώρα την περασμένη εβδομάδα.

Αφότου οι κάλπες έκλεισαν στις 7, έχει ήδη ξεκινήσει η διαλογή των ψήφων και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Υπενθυμίζεται ότι κάλπες στήθηκαν σε έξι περιφέρειες και 84 δήμους της χώρας, όπου την προηγούμενη Κυριακή κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία με ποσοστό μεγαλύτερο του 43%.

Πρόκειται για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.

Μεταξύ των δήμων όπου θα αναδειχθούν σήμερα οι νέες διοικήσεις περιλαμβάνονται οι τρεις μεγαλύτεροι της χώρας, δηλαδή Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων.

Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται λίγο μετά από τις 20:00, αρκετά νωρίτερα δηλαδή σε σχέση με τον α' γύρο, καθώς σήμερα οι αντίπαλοι είναι μόνο δύο ενώ δεν υπάρχει καταμέτρηση σταυρών προτίμησης.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!