Έφυγε η θρυλική φωνή του ελληνικού μπάσκετ

Ο Βασίλης Γεωργίου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
04/11/2023
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο άνθρωπος που είχε συνδέσει το όνομα του με τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλου του ελληνικού μπάσκετ (τελικός Κυπέλλου Κυπελλούχων ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας το 1968) δε μένει πια εδώ

Ο Βασίλης Γεωργίου προσωπικότητα της αθλητικής δημοσιογραφίας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών..

Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γ’ Γυμνάσιο και έπειτα σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και ραδιόφωνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην δημοσιογραφία το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση.
Το 1967 παρουσίασε μαζί με τον Στάθη Γαβάκη την πρώτη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα, Ματιές στα Σπορ. Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μετέδωσε αγώνα μπάσκετ και βόλεϊ.

Νωρίτερα έπαιξε μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα, του οποίου φόρεσε τη φανέλα ως το 1959 και μαζί του κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα του 1956 και του 1958 καθώς αποτελούσε βασικό του παίκτη.

Το 1961 μεταγράφηκε στον Τρίτωνα Αθηνών, ενώ το 1963 επέστρεψε στην Πάτρα για λογαριασμό της Παναχαϊκής, στην οποία έκλεισε την καριέρα του.

Αγαπούσε παθολογικά τον Απόλλωνα, τον οποίο υπηρέτησε από διάφορα πόστα, αλλά και την ΑΕΚ.

Με την αείμνηστη σύζυγο του Κατερίνα, απέκτησαν έναν γιο, τον δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργίου.

Η τελευταία ανάρτηση του Βασίλη Γεωργίου ήταν το... πρόσφατο τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη:

«Αγαπημένε μου φίλε Γιάννη Ιωαννίδη, που τόσες πολλές μεταδόσεις κάναμε μαζί και σχολιάσαμε πολλά και διάφορα για το άθλημα που έδωσες και τη ψυχή σου, καλό σου ταξίδι!
Άνθρωπος με τεράστια προσφορά, έγραψες την δική σου διαδρομή, έβαλες το ξεχωριστό δικό σου λιθαράκι στο άθλημα για να το αγαπήσει όλη η Ελλάδα.
Ότι και να γράψω τώρα Γιάννη μου θα είναι πραγματικά λίγο. Αιωνία σου η μνήμη και κανείς δεν πρόκειται να σε ξεχάσει!!!»

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Απόλλων Πατρών

«Η οικογένεια του Απόλλωνα θρηνεί τον χαμό ενός μεγάλου Απολλωνιστή! Ο Βασίλης Γεωργίου «έφυγε» από τη ζωή και δεν υπάρχουν λόγια για να απαλύνουν τον πόνο της οικογένειας μας. Το πένθος είναι βαρύ.

Ο Βασίλης ήταν ένας από τους ανθρώπους που αγάπησε παθολογικά και πρόσφερε πολλά στον Σύλλογο σε δύσκολες εποχές. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στον γιο του  Σωτήρη.

Καλό σου ταξίδι Βασίλη, θα σε θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και θα τιμούμε τη μνήμη σου».
GEORGIOY AEK EUROKINISSI
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης:

«Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας αλλά και του αθλητισμού ως “η Βέμπο του μπάσκετ”, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου, του οποίου η περιγραφή του τελικού του 1968 στο Καλλιμάρμαρο, που έστεψε την ΑΕΚ κυπελλούχο Ευρώπης έμεινε στην ιστορία, πέθανε στην Πάτρα όπου και διέμενε.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους και τον γιο του, επίσης μπασκετικό δημοσιογράφο, Σωτήρη. Ο Βασίλης Γεωργίου “σημάδεψε” μια ολόκληρη εποχή, κατά την οποία το αγαπημένο μας άθλημα έκανε τα βήματά του προς την καθιέρωση στο ελληνικό αθλητικό τοπίο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!