«Ευτράπελα» κατά τη θεατρική βράβευση του Σάκη Ρουβά

Ενστάσεις της ηθοποιού Χρυσούλας Διαβάτη και κυρίας εκ του κοινού συνόδευσαν τη βράβευση του Σάκη Ρουβά στην τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρων και Μουσικής 2013 – 2014 της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014.

Ο Σάκης Ρουβάς τιμήθηκε με το Βραβείο Αρχαίου Δράματος για την ερμηνεία του στο ρόλο του Διονύσου στην παράσταση «Βάκχαι» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ την ώρα της απονομής κυρία από το κοινό αμφισβήτησε τη βράβευση φωνάζοντας «Με τι εφόδια παραλαμβάνει αυτό το βραβείο;». Ωστόσο, ο καλλιτέχνης ετοιμόλογα της απάντησε «Με την ψυχή μου, κυρία μου».

Αυτή δεν ήταν η μόνη «ατυχής στιγμή» της απονομής, καθώς νωρίτερα η Χρυσούλα Διαβάτη, αφού αρνήθηκε την τιμητική διάκριση Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου, που της απονεμήθηκε, προέβη σε σκληρές δηλώσεις λέγοντας «Πρέπει να έρθει η αστυνομία του θεάτρου να τακτοποιήσει λίγο τα θέματα, γιατί τα βραβεία πάνε σε stars, ηθοποιούς και μοντέλα», ενώ συνέχισε λέγοντας πως αισθάνεται ότι ο χώρος της υποκριτικής έχει γίνει πλέον ξέφραγο αμπέλι κι ότι, ενώ η ίδια έχει καταθέσει την ψυχή της 50 χρόνια στο επάγγελμα, αυτό δεν προφυλάσσεται, καθώς «όλοι πια έχουν γίνει ηθοποιοί». Η ηθοποιός δεν στάθηκε, όμως, μόνο στην άρνηση παραλαβής της τιμητικής της διάκρισής, ζητώντας, μάλιστα, και την ακύρωση των βραβείων. Διαβάστε την ομιλία της εδώ.

Απάντηση δε, έδωσε και στη Χρυσούλα Διαβάτη ο Σάκης Ρουβάς, όταν βρέθηκε επί σκηνής, λέγοντας «Δεν θα επιτρέψω σε καμία αστυνομία θεάτρου να μου απαγορεύσει να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Από μικρό παιδί έχω μάθει να ονειρεύομαι και να εξελίσσομαι ως άνθρωπος».

Τέλος, ο Κυριάκος Λουκάκος, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών, αναφέρθηκε στις ενστάσεις και τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν δηλώνοντας «Τιμάμε τις επιδόσεις και όχι τις προκαταλήψεις».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!