Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη στο λιμάνι του Πειραιά

Δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο. 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πέντε ναυτεργατικά σωματεία εξήγγειλαν 24άωρη παμπειραϊκή απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, από τις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η προειδοποιητική απεργία αφορά τους ναυτεργάτες των πλοίων που βρίσκονται σε όλη τη γεωγραφική έκταση και περιοχή του λιμανιού του Πειραιά.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ως λόγους της απεργίας «τα αντεργατικά μέτρα για την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία, η αντιδραστική παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες των ναυτεργατικών οργανώσεων, τα κοινωνικοασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα» τονίζοντας πως «είναι η πρώτη που λαμβάνεται από ένα ναυτεργατικό σωματείο μετά από 41 χρόνια».

Τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού με τη σειρά τους σημειώνουν:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ν.4714 που ψήφισε στις 29 Ιούλη, κάνει πράξη την απαίτηση των εφοπλιστών για κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ και εφαρμογή των ‘’διεθνών κρατούντων’’ δηλ. συνθήκες εργασίας που επικρατούν για το σύνολο των αλλοδαπών ναυτεργατών.

Τις επόμενες μέρες με τη μαζική ακινησία των επιβατηγών πλοίων, τις μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, θα ενταθεί η ανεργία, με την πλειοψηφία των ναυτεργατών να έχει εργαστεί ελάχιστους μήνες, ενώ ακόμα και η επιδότηση σε όσους είναι σε αναστολή έχει δοθεί μόνο για τον Μάιο».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!