Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
18/05/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Την απόσυρσή του από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογική μάχη ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Αφορμή αποτέλεσε η «χιονοστιβάδα» αντιδράσεων, που ακολούθησε τις δηλώσεις του περί κρατήσεων 20% του ετήσιου εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών.

Σε ανακοίνωσή του ανέφερε: 

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό.

Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;

Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη». 

«Άδειασμα» από ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε νωρίτερα την ακόλουθη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή».

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του ξεκαθάρισε ότι αυτή η θέση δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Δεν μπορεί να αποσυρθεί η υποψηφιότητα» λέει το ΥΠΕΣ

Το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κανονικά παρά τη δήλωση παραίτησης στην οποία προέβη. 

Πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν ότι «με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!