Απεβίωσε ο δυναμικός ντράμερ Λεωνίδας Αλαχαδάμης

Απεβίωσε ο Λεωνίδας Αλαχαδάμης κατά πολλούς από τους πρωτεργάτες της ελληνικής ροκ σκηνής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Λεωνίδας Αλαχαδάμης ένας από τους πιο δυναμικούς ντράμερ και από τους θεμελιωτές της Ελληνικής Rock Σκηνής των 70ς, μετά από σοβαρό εγκεφαλικό που υπέστη στις αρχές του μήνα στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ζούσε πολλά χρόνια. Νοσηλεύτηκε επί 10ημέρου στο νοσοκομείο ΠΕΓΑΓΝΗ του Ηρακλείου Κρήτης και άφησε την τελευταία πνοή στην εντατική, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, σε ηλικία 70 ετών.

Ο γνωστός Leo στο χώρο της ροκ, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Εξαδάκτυλος που αποτελούσαν οι: Δημήτρης Πουλικάκος - Φωνή, Νίκος Πολίτης - Κιθάρα, Αντώνης Τριανταφύλλου - Μπάσο, Κώστας Δουκάκης - Κιθάρα και Λεωνίδας Αλαχαδάμης - Ντραμς. Κυκλοφόρησαν το δίσκο 45 στροφών: «Τα Παιδιά Είναι Εντάξει / Σε Καλή Μεριά» το 1971. Την ίδια χρονιά συμμετείχαν στην ιστορική ηχογράφηση «Ζωντανοί στο Κύτταρο - Η Ποπ στην Αθήνα» με τα κομμάτια «Το Ξεχασμένο Πηγάδι Καραδοκούσε το Θύμα του» και «Ο Ανεπρόκοπος» και με τους Δ. Πουλικάκο, Λάκη Διακογιάννη, Νίκο Πολίτη, Αντώνη Τριανταφύλου και Δημήτρη Πολύτιμο...

Ο Αλαχαδάμης ήταν παρών και στην επίσης ιστορική συναυλία του Δημήτρη Πουλικάκου «Crazy Love στου Ζωγράφου», γνωστή και ως η «συναυλία της βροχής» μαζί με την αφρόκρεμα της ελληνικής ροκ σκηνής, που ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε δίσκο το 1979.

Ο Λεωνίδας Αλαχαδάμης μεταξύ άλλων συνεργασιών του, ήταν ο ντράμερ των Socrates Drank The Conium την περίοδο 1978-80 στις ιστορικές ζωντανές εμφανίσεις τους στο κλαμπ «Κύτταρο» μαζί με τους Αντώνη Τουρκουγιώργη, Γιάννη Σπάθα, Δημήτρη Πολύτιμο, Νίκο Πολίτη.

Επίσης συνεργάστηκε με τον Βλάσση Μπονάτση ως βασικός ντράμερ του συγκροτήματός του στην ηχογράφηση του δίσκου του «Γενικά» το 1981, ενώ υπάρχουν ηχογραφήσεις του στα άλμπουμ «Αδέσποτα Σκυλιά» (2004) του Δημήτρη Πουλικάκου, με το ινστρουμένταλ κομμάτι «Διψασμένοι γι’ αγάπη» και «Τα Παιδία Παίζει» (2009) των Δημήτρη Πουλικάκου - Σταύρου Λογαρίδη, που περιέχουν κυρίως ανέκδοτο υλικό παλιότερων ετών.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!